Narušen mu ugled
0

Mediji objavili da je Aleksandar Vučić tužio novinarke zbog serijala "Vladalac", on negira

G. M.
Aleksandar Vučić (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Vučić (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podnio je tužbu protiv novinarki Jovane Polić i Sanje Lončar zbog dvije emisije serijala "Vladalac", emitiranog u februaru 2020. godine na televiziji N1, potvrđeno je agenciji FoNet iz produkcije JSP.

Vučić u tužbi navodi da su mu tužene "nanijele teške duševne bolove i patnju", te povrijedile "visoko rangirani ugled i čast". Šef države tvrdi da je "osjetio strah visokog intenziteta", jer je serijal "Vladalac" predstavljao neku vrstu medijskog udara na predsjednika Srbije, prenosi TV produkcija JSP.

Ročište, na kojem bi trebale svjedočiti novinarke Jovana Polić i Sanja Lončar, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, zakazano je za 11. april 2023. godine u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

U saopćenju te produkcije se navodi da je proizvela dvije dokumentarne emisije "Vladalac", autora Slaviše Lekića i koautorica Jovane Polić i Sanje Lončar, koje su 17. i 18. februara 2020. godine emitirane na televiziji N1.

Glavni akter je dobio molbu za intervju, ali iz njegovog kabineta nikada nije stigao odgovor.

Vučić se naknadno o ovome oglasio na Instagramu, gdje je rekao da neće biti tužbe.

"Ugled možete sami da uništite, u tome može da vam pomogne onaj ko ugled ima, a ne onaj ko ugleda nikada nije imao. Zato, neće biti nikakve tužbe protiv onih koji sebe nazivaju novinarima, a koji su iznosili najgore neistine protiv mene i porodice", napisao je Vučić.