Striktna pravila
0

Miting pod Vučićevom palicom: Majica s natpisom "nismo genocidan narod" obavezan dress code

B. H.
Foto: BETA
Foto: BETA
Brojni zaposleni u javnim preduzećima juga Srbije, Gradskoj upravi, članovi i simpatizeri SNS-a dolaze u Niš gdje počinje završna konvencija naprednjaka na kojoj će govoriti član SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Članovima stranke stigli su detaljna uputstva o ponašanju i oblačenju, ali i majice sa natpisom "Mi nismo genocidan narod".

Dva i po sata pre nego što počne miting izborne liste "Aleksandar Vučić – Niš sutra" gdje će se obratiti predsjednik Srbije i nekadašnji predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić po kom se i lista zove, biće organizovano okupljanje onih koji želi ili moraju, kako sami kažu.

"Okupljanje za završni miting u hali 'Čair' je u 14:30 kod 'Željinog' igrališta. Molim sve prijavljene da dođu i ne kasne. Zajedno krećemo sa mjesta okupljanja i idemo ka ulazu koji je rezervisan za naš mesni odbor", piše u prepisci jednog SNS odbora, prenose Južne vesti.

Osim tačnih lokacija okupljanja, poslati su precizno uputstvo ponašanja i dres-kod.

"Nema odvajanja i ulaska posebno, svi ulazimo na jedan ulaz, a to je kolski ulaz kod biletarnice. Svi moramo da budemo obučeni u nešto bijelo u gornjem dijelu. Kada uđemo, svi prijavljeni će telefonom biti provjereni da li su u hali. Nema izlaska i ustajanja sa mjesta pre nego što predsjednik Vučić završi govor", piše.

Prema nezvaničnim infromacijama, zaposleni u Gradskoj upravi i Komunalnoj miliciji dobit će bele majice sa natpisom "Nismo genocidan narod".

Osim zaposlenih u niškim preduzećima i upravama, u halu "Čair" treba da stignu i sa drugih strana Srbije.

Prema informacijama zaposlenih, jedno preduzeće iz Paraćina "planira da dovede cijeli kolektiv danas u Niš", kao i jedna škola u Aleksincu.

Ovo nije prvi put da SNS ili predsjednik Vučić "isprazne" javna preduzeća jer svaki miting zahtjeva i snage koje autobusima ili drugim prevoznim sredstvima stignu gdje stranka traži, podsećaju Južne vesti.

Danas je posljednji dan predizborne kampanje jer u ponoć kreće šutnja, a dolazak u Niš najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pre 10 dana kada je rekao da bi "teško podnio da ne pobjede u Nišu jer je u posljednjih 10 godina proveo više vremena u Nišu nego svi predsjednici i premijeri od 1945. godine na ovamo".

Naveo je i da je u Nišu kompletno nova lista jer "moraju da pokažu veću brigu za ljude".