Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
znaci da su prijavili manje 150k turista...sve puno
Manje je dolazaka turista, ali je zato broj noćenja isti te je fiskalni promet veći i jači u odnosu na prošlu godinu. Dakle, manje je turista, ali turisti duže borave u Hrvatskoj i više troše zbog čega je hr. državna blagajna puna . Ne može bolje za vlasti u Hrvatskoj.
Kada je nekoj zemlji bilo koji segment ptivrede 25 do 30% BDP to je najopasnije za privredu i finansije te zemlje
nekad hiljade nekad tisuće.ode narod.sledeće godine još manje.kad se ne umijete ponašati.
Pad rurista a bosanic ne kuze da su bili i Euro i Olimpijske ige u Europi
Lažu,Makarska rivijera puna ko sipak
LOGIČNO Pohlepa kad tad dođe na naplatu.
Uz duzno postovanje nikada vise ,30 godina sam ljetovao u Hrvatskoj ali za kuglu sladoleda 5 eura rođak e mojih više nećeš sigurno!
Ne trebamo te stani doma i ustedi
Olimpijada i Fudbalsko prvenstvo ove godine u Evropi, odakle dolazi vecina turista. Mozda je i to razlog manjka turista, nemaju ni Europljani tovare zlata. Grcka je finansijski po cijeni kao i HR, a ne jeftinija. Spanija i IT takođe. Turska i Tunis su jeftinije.
na ove cijene broj mora pasti bar još za 200 000 da se živi normalno.
Sestra radi u Hotelu puni su do kraja ljeta..kad dolaze penzioneri do jeseni.. Manji pad je u privatnom smjestaju gdje dolaze slabije platezni gosti
3,4 % manje turista, ali su zaradili 30 % vise zbog rasta cijena roba i usluga
Pa prodajite lignje i oradu po 30
A sledece godine ce ih bit najmanje jos toliko manje
kako manjak kad ujutro u 5h moras ici da zauzmes mjesto na plazi?
Za vikend bio u Crikvenici, ne možeš se okrenuti od ljudi, treba to još smanjiti, da bar imaš gdje ležaljku staviti na plaži.
pa manje turista, a jednak broj nocenja, u prevodu ljudi ostaju duze.