Komentari (244)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hahahahah sad će Vučić protestvovati jer je Tesla srbin, gdje će on na hrvatskom novcu biti, a dodo će palamuditi o jaseonvcu, ndh i oluji.
ko to "šuta srbima"???? NIkola Tesla......zna se ko je i odakle je.....samo sto je on bio pametniji od toga pa ga nije interesovalo.....interesuje danas malodusnike i idiote....koji samo znaju svojatati ako je neko bio uspjesan....
Ne znam zašto Hrvati nisi stavili poznatog hrvatskog četnika Vojvodu Momčila Đujića? Ili je on Srbin a Tesla Hrvat? U Sarajevu sam video kafić sa Teslom,sedi ćovek ispred kafoća,ima itabla o njemu sve lepo piše sem da je Srbin :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Na 1 EUR su mogli staviti Човића uz moto "Čuvajte mi Republiku Srpsku".
Izgleda da su urednici hrvatske vikipedije angažovani za dizajn kovanica xD
Sad ce Vucic na 50dindzi staviti Jelacic bana😂😂😂
Nikada nije zabilježeno niti jedno prezime Tesla u Srbiji, niti živi sad niti je ikada živio bilo tko sa tim prezimenom.
.... ma hajte , molim vas ... pa svi znamo da je Nidžo naš ! Bosančeros i ende ! 👌🏼
Nista Milanovic i ADZ?
hrvati se ponose markom polom,slavoljubom penkalom,teslom,feldmarsalem svetozarem borojevicem.samo je problem sto je polo italijan,penkalo ceh ili slovak a tesla i svetozar borojevic iako se izjasnjavao hrvatom je etnicki srbin
Pa šta ?I himnu (lijepa naša) je napisao srbin .
Formalno gledano Hrvatska ima vise prava od Srbije da stavi Teslu na svoje kovanice. Tesla je rodjen na teritoriji Austrougarske, koja je danas dio Hrvatske. Ko je i sta je po nacionalnosti je nebitno. E sad sa moralne strane, Hrvatska nema ni 1% prava na Teslu. U WW2 su mu poklali pola familije, kucu u cijelo selo spalili, a one sto su prezivili pofatali i odveli u Jasenovac, gdje su opet svi poklani.
Pa i Srbi stavljaju Bosance, pola ljudi koje prosvajaju su iz Bosne, najmorbidnije mi je Mesa Selimovic 🤣
mili moj, ne prisvajaju srbi mesu, vec se mesa sam izjasnio ;)
Једино морбидно је што не знате како вам се зове нација, Босанци или Бошњаци. Али полако, тек сте се испилили, треба времена за стварање нације.
Nikola jedini pametan od oba naroda bio, zato se i prepiru oko njega. Od njegove smrti pa do sad kod oba naroda sve sami nacionalisti i podanici takvih. Normalnih na prste jedne ruke nabrojat.
NIKOLA TESLA JE BOSANAC NIZAM TESLIĆ!
Nije bitno sta je na njima samo da ih je sto više hehe!
Zar nije Tesla bio Amerikanac?
Nikola Tesla pun pogodak. Srbi se autoroštiljaju, dilduju Novaxa i postaju zombiji.
Kažu tesla je hrvat radi geografski razloga a bosanski katolicine postoji. Ti pamet