Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rio Tinto je izazvao i građanski rat na Papui u kojem je poginulo skoro 40.000 a sve zbog rudnika bakra. To je pljačaška horda koja pustoši sve zbog profita i moći.
zasto se ne spominje KARTON REVOLUCIJA KLIXE
Nadati se da ona šljiva u tarabićevom proročanstvu nije tipa Rio Tinto. Nadati se da će svi stati pod nju.
Negdje RioTinto a negdje minicentrale i deponije. Isti rezultat. Jedan se bogati a narod pati.
Svidja mi se ovo,nadam se da ce ih Srbija dovesti.
Ako mi treba veći dokaz da je litijum dobar za Srbiju, onda je to dan kada sam video da sarajevski mediji lobiraju protiv rudarenja jer su navodno zabrinuti za Srbiju.
Ovde u prvom planu ne treba da bude profit već koelktivno zdravlje.
Mislim da od Rio Tinta u Srbiji neće biti ništa.
Eventualne posledice bi mogle biti katastrofalne. Zato sve treba istražiti pre donošenja konačne odluke.
Trebalo bi pažljivo sagledati iskustva drugih zemalja sa iskopavanjem litijuma i proučiti posledice istog.
Trebalo bi ispitati sve potencijalne negativne posledice iskopavanja litijuma.
Interesantno da svi piskaraju nesto i protiv su bilo kakvog rudarenja, a sturise se pisajuci sa tim istim mobitelima, laptopima, itd. Pa odakle vam ti prozvodi, bez rudarenja raznih ruda i naftnih polja nema vam ni tipke ni oklopa ni baterije. Da nam nije rudnika raznih i cega sve ne, ni svijecu ne bi kako treba napravili.
Kopajte, kopajte.. svi u Malom Zvorniku, Loznici i okolnim selima i mestima voziti ce Lamborghini i imat cete leteće taxije pride za decu i maloljetne koji nisu stekli pravo voziti se po asfaltu.
Strasnije izgledaju nasi kamenolomi gdje jos ponekad citavo brdo sklizne zbog nestrucnosti operatera i radnika pa blokira rijeku ili mjesta na nasim rijekama gdje se ilegalno otkopava sljunak. A nije puno bolje ni gradovima sa ilegalnim zauzimanjem prostora od strane automobila radi parkiranja ili obavljanje trgovine bez poslovnog prostora i dozvola.
nije samo Srbija vec i BH jer se govori i o Majevici a dodika ne interesuje miljo vec novac
truju meso zivotinje su zatrovane, unistavaju biljnu hranu i stvaraju gmo onu koju ce oni kontrolirati..a sad unistavaju videne resurse...ljudi opametite se zarad novih narastaja, vi sto imate djecu razmislite kakav im svijet ostavljata..bez vode nema zivota
Da izvučeš litijuma koliko je potrebno za jednu bateriju za mobitel potroši se 3-5 kubika vode.
U normalnim zemljama gdje na vlasti nisu zeleni komunisti ovo bi bila dobra poslovna prilika
Nekako ovaj naziv Rio Tinto zvuci opasno asocira me na nesto lose