Na sigurnom je
0

Sprema se povratak u domovinu Hrvata koji je ranjen tokom borbi u Ukrajini

G. M.
Hrvat ranjen u borbi s Rusima
Hrvat ranjen u borbi s Rusima
Kako je danas objavljeno, mlađi hrvatski državljanin koji se borio u Ukrajini prije desetak dana lakše je ranjen na jugoistočnom frontu, a sada stižu nove informacije.

Kako je neslužbeno potvrđeno Indexu, upravo se dogovara njegov povratak u Hrvatsku. Na tome radi Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova, a kako MVEP dogovori sve potrebno za povratak hrvatskog državljanina, Ministarstvo zdravstva će poslati vozilo po njega.

On je trenutno na sigurnom mjestu i uskoro bi se trebao realizirati njegov transfer u Hrvatsku. Prema nekim informacijama, liječenje se planira u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava.

"Potvrđujemo informaciju o ozlijeđenom hrvatskom državljaninu u Ukrajini, koji je zajedničkim naporima MVEP-a i Ministarstva zdravstva s ukrajinskim vlastima prevezen na sigurno, odakle će mu biti osiguran prijevoz i nastavak puta za Hrvatsku, gdje će nastaviti liječenje", kazali su u MVEP-u.

Prema neslužbenim informacijama, hrvatski državljanin borio se kao dobrovoljac na ukrajinskoj strani i ima potpisan ugovor s Ukrajinom. Nije pripadnik bataljona Azov, prema tvrdnjama Denisa Šelera, koji je šest godina bio pripadnik te ukrajinske jedinice.