Regija
37

Srbija: Sa Vučićem danas razgovaralo 86 građana, riješeno 35 slučajeva

SRNA
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je do 18.00 sati razgovarao sa 86 građana koji su se najčešće žalili da ne mogu da nađu posao i da ne mogu da riješe zdravstvene probleme.

Vučić je za televiziju "Prva" rekao da je riješeno 35 slučajeva i najavio da će ovakve direktne razgovore sa građanima Srbije organizovati dva puta mjesečno, jednom u Beogradu, a jednom u nekom od drugih mjesta u Srbiji.

Premijer Srbije istakao je da je danas mnogo saznao o navikama građana i o tome koje postupke treba ubrzati i koje zakone donijeti.

On je naveo da su on i saradnici iz različitih ministarstava uspjeli da nekim ljudima obezbijede posao, i to onima sa deficitarnim zanimanjima, a da je najlakše bilo naći rješenja za zdravstvene probleme koje su imali pojedini građani.

"Normalno je da nismo uspjeli da nađemo rješenje za sve probleme, neke ne možete da riješite, već samo da saslušate i da se izvinite što nemate rješenje", rekao je Vučić.

On je ponovio da će vladu formirati u najkraćem mogućem roku i napomenuo da mu nijedan građanin danas nije postavio pitanje kada će biti formirana nova Vlada Srbije.

"Da su me pitali, rekao bih da vrijedno radim na ekspozeu i na sastavu nove vlade i da ćemo u najkraćem mogućem roku i u skladu sa mogućnostima završiti taj posao", rekao je Vučić.