Prolazi ka Hrvatskoj
70

Teško nevrijeme pogodilo Sloveniju: Vjetar nosio krovove, tuča uništila usjeve

S. M.
Foto: David Florjančić/24ur
Sjevernu i sjeveroistočnu Sloveniju pogodilo nevrijeme s tučom i jakim udarima vjetra. U Gorenjskoj vjetar je nosio krovove i oštetio stambene zgrade, dok je tuča uništila usjeve. Nevrijeme je pogodilo i Bled, kranjsku Goru i okolicu Kranja.

Prema do sada poznatim podacima, oborinske vode poplavile su prostorije 30 objekata, a klizište se pokrenulo i na području općine Maribor, saopćeno je iz Uprave za zaštitu i spašavanje.

Kako javlja slovenski portal Neurje.si, tuča je uništila polja na području Duplje između mjesta Nakle i Tržiča.

Tokom poslijepodnevnog nevremena sa jakom kišom, udari vjetra srušili su četiri stabla, a oštećeni su i krovovi na dva objekta. Vatrogasci su intervenisali u 40 slučajeva, od čega 28 na području Gorenjske. Vatrogasne ekipe su ispumpale oborinsku vodu iz poplavljenih objekata i zaštitile ugrožene objekte, prenosi Delo.si.

Narava je zopet pokazala svojo moč in kako nemočni smo v boju z njo. Naravnost grozljiv video nam je poslal Gregor Bizjak iz Bodešč pri Bledu, kjer je padala večja toča. Toča velika kot jajce je uničila vetrobransko steklo avtomobila na posnetku.Avtor: Gregor Bizjak

Posted by Neurje.si on Tuesday, June 27, 2023

U ranim poslijepodnevnim satima kiša je u mnogim mjestima prestala, ali ne zadugo. Nakon 15 sati nad brdskim predjelima uz granicu s Austrijom ponovno se počela stvarati kiša i grmljavinsko nevrijeme koje će do večeri zahvatiti veći dio zemlje.
Predviđa se da će se lokalni pljuskovi i oluje do večeri proširiti na veći dio zemlje, ali da će postupno preći i u Hrvatsku.