Usmrtio policajca
37

Tijelo Fatona Hajrizija koji je ubijen u Srbiji 19. jula tek prebačeno na Kosovo

S. Š.
Izvor:Youtube/Koha
Izvor:Youtube/Koha
Tijelo Fatona Hajrizija koji je ubijen 19. jula, dan nakon što je usmrtio jednog srbijanskog policajca i drugog ranio, stiglo je u ranim jutarnjim satima na Kosovu.
Automobil kojim je prevezeno Hajrizijevo tijelo stigao je u Merdar oko dva sata poslije ponoći. Hajrizijeva porodica i prijatelji su čekali u Merdaru.

Advokat porodice Hajrizi Arijanit Koci rekao je da je ispunio obećanje da će tijelo donijeti na Kosovo.

"Obećao sam da ću donijeti tijelo. Tijelo je predato Institutu za sudsku medicinu, tužitelju i Kosovskoj policiji. Oni sada nastavljaju sa daljim postupcima. Bit će dodatnih ispitivanja, to je u nadležnosti tužitelja, vjerujem da će do ponedjeljka ili utorka svi biti završeno. Sve dokumente koje sam imao predao sam našem tužilaštvu, policiji, tako da smo imali odličnu koordinaciju. Kancelarija Kosova, ministar spoljnih poslova i Ministarstvo spoljnih poslova su nam mnogo pomogli", izjavio je advokat Koci, a prenosi Koha.

Faton Hajrizi ubijen je 19. jula u blizini granice između Srbije i BiH. Dan ranije je, prema ranijim navodima, ubio srbjanskog policajca, a drugog ranio. Faton Hajrizi pobjegao je iz zatvora u Smrekonici 6. jula.

Ranije je u četvrtak Okružno tužilaštvo u Beogradu dalo dozvolu da se tijelo Hajrizija prebaci na Kosovo.

Podsjetit ćemo, Hajrizi je bio osumnjičen da je 18. jula kod Loznice ubio saobraćajnoj policajca MUP-a Srbije, a drugog ranije. Hajrizi je, prema također ranijim saznanjima, bio osoba sklona kriminalnim radnjama sudeći po tome što je već bio osuđivan za razna djela, a čak je devet puta bježao iz zatvora.

U vrijeme kada je počinio prvo ubistvo imao je 15 godina.