Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne znam... meni ova dnevna svjetla mnogo pomognu, i kao vozacu i kao pjesaku. jasnije vidis u oba slucaja...
....ko ne vidi danju auto na tristo metara taj nije za sjedanja u automobil.
Upaljena svjetla bi trebalo biti obaveza cijele godine. Lakše je uočiti auta a znaš i da je u pokretu. Inače mnogi novi auti automatski pale svjetla
Ako je oblacno ili kisa magla ja upalim,ali ako je suncano onda nije potrebno.
U cijeloj Evropi se vozi pod svjetlima,što je bolje zbog sigurnosti. Ispade u Hrvatskoj pametniji od drugih. Pa oni još nebi bili u Evropskoj uniji da nisu katolici. Neka se zahvale Vatikanu i Njemačkoj.
Dvije glavne EU države, Njemačka i Francuska nemaju nikad obavezu paljenja dnevnih svjetala. I mnoge drugen (Belgija, Nizozemska Austija, Danska, Grčka...)
Prosle godine zamalo sam imao udes po danu bas zbog toga sto covjek nije imao uključena svjetla.
Glupost iskreno. Svjetla su vrlo bitna u bilo koje doba dana i u bilo kojim vremenskim uslovima. Jednostavno skrecu pažnju čovjeku i cine auto vidljivijim uvijek. Nista ne košta da budu upaljena.
p dnevna svijetla imaju auto serjiski od sk 2009e sta
Sad će se naši utrkivati da i mi to ukinemo, jer Bože i Hrvatska je to uradila... Mi odavno ne mislimo svojom glavom,uvijek samo kopiramo.. Mada sam uvijek bio protiv da se morraju paliti svijetla u danu, i naravno da cu ista upaliti ako je slabija vidljivost u danu, logično...
Dnevna svjetla su najbolja opcija (zakon) od kako postoje automobili.Kada pored mene prodje auto sa ugasenim svjetlima,jedva ga i primjetim,dok sa svjetlima uvijek vidimauto i budes uvijek na oprezu.Ne znam koja je "pametna" čuka ukinula ovo u Hr a nadam se da nece i u BiH prepisati ovu glupost.
Kod nas je najveca glipost svjetla po danu drzati u ljetnom periodu od 1.4-1.11 Kad je dinska sezona za gume tada trebs i svjetla drzati upaljena po danu . To je najbolja opcija . I zbog okoline jer se trosi vise goriva kad su svjetla upaljena i to dodatno zagadjuje okolinu , a i stede se sijalice na autima bile obicne ,led ili xenonske . Pametne zemlje u EU su to shvatile i promijenile praksu , koju smo mi uveli ,kad su je oni ukinuli .
100% covjek u pravu!
Zaustavi te drot danas, naplati kaznu i kaze ti “aprilililiii”
Nije važno kako se voze. Treba što prije da BiH uđe u EU. Šengen granica je BiH totalno zatvorili. Ljudi više i ne dolaze kući jer znaju da ne mogu ništa da ponesu sa sobom. Niti prirodne hrane, niti stvari. A dijaspora ogromna. Dosad su znali ponijeti 20 ćevapa. Sad ništa
Sjecam se kad nasi “strucnjaci” ofarbase bjele linije u žute na putu pa kad je kisa i magla tumaras ko slijep
Velika greška. Dnevna svjetla imaju svoju vrlo važnu svrhu. Ovo kažem iz iskustva vozača koji ima preko milion pređenih kilometara na usranim točkovima.
Glupa odluka, čuj od danas, kao da nema drugih parametara, npr. smrači se usred dana i nemoraš paliti svjetla...