Iza svega stoje Kavčani
15

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo vođe škaljarskog klana u Turskoj

N. V.
Foto: Blic
Foto: Blic
Vođa škaljaraca Jovan Vukotić ubijen je početkom septembra u Istanbulu, a istanbulska policija je uhapsila više osumnjičenih za njegovo ubistvo.
U saopćenju turske policije navodi se da je Vukotić, jedan od čelnih imena kriminalnog škaljarskog klana iz Crne Gore, prije tri godine uhvaćen u Turskoj, a zatim predat Srbiji, gdje je ponovo pušten na slobodu.

Zabilježeno je da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, nastradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Šišli dok su njegova supruga i dijete, ali i vozač preživjeli napad.

Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad organizovao Radoje Živković koji je navodno jedan od viđenijih članova kavačkog klana i to preko svojih veza u Turskoj. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zaplijenjeno je i 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja koja su korištena u incidentu.