Dvije verzije događaja
64

Vođa škaljaraca Jovan Vukotić ubijen u Istanbulu pred suprugom

N. V.
Jovan Vukotić
Jovan Vukotić
Vođa škaljaraca Jovan Vukotić ubijen je danas u Turskoj, a prema pisanju medija postoje dvije verzije likvidacije. I u jednoj i drugoj verziji, sve se odvilo pred suprugom.
Prema pisanju portala Dan, Vukotić je ubijen dok se vozio na motociklu sa svojom partnerkom Mašom M. S druge strane, Kurir prenosi da je ubijen naočigled supruge i kćerkice dok su se vozili u automobilu.

"Napadač je naišao na motoru i ispalio hice u automobil u kojem su bili Vukotić, njegova supruga i kćerkica", piše Kurir.

Drugi detalji ubistva za sada nisu poznati.

Vukotić je inače, prema policijskim izvještajima, slovio za vođu škaljarskog klana. Njegova likvidacija pokušana je više puta.

Prvo su 2019. godine četvorica muškaraca pokušala ga otrovati cijanidom dok je bio u zatvoru u Beogradu gdje je čekao izručenje Crnoj Gori. Kasnije su iz suprostavljenog kavačkog klana također pokušavali da ga ubiju, a za taj posao je ubica trebao dobiti pola miliona eura.

Vukotić je neko vrijeme bio u bjekstvu, a crnogorski pravosudni organi su prije godinu raspisali potjernicu za njim zbog organizovanja kriminalne grupe i teških ubistava putem podstrekavanja.

Prema policijskoj evidenciji, on je planirao ubiti Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a terete ga da je podstrekavao članove svoje kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, navodne vođe kavačkog klana. Kriminalna organizacija koju je predvodio, imala je posebno organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prijevoznih sredstava.