Komentari (157)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prva razlika nije ekavski, dakle nije srpski nego crnogorski.
Stalno nastoji da je sve po njegovom, ulazi u konflikt sa svima pa i Severinom a onda se čudi što ih ne vole a on kamilica mirotvorac.
srpski jezik je mjesavina turskog i bosanskog jezika. A ako cemo da dajemo zajednicki naziv svim jezicima na ovim prostorima,onda moze jedino da se zove Slavenski jezik.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
E MOJ VUĆIĆU NEMA LIJEKA ZA SVE BOLESTI. NA NAIZGLED BANALNIM STVARIMA OTKRIVATE SVOJE SVESRPSKE PRETENZIJE PREMA DRUGIM NARODIMA. EDI
Pa vi ste prvi krenuli u odvajanje da biste bili glavni i da vam ne bi Beograd bio glavni grad, al vam zato nije problem da su ZG i SA glavni gradovi Srbima u HR i BiH
Šta ja to baljezgam? Hoćete da Bosna bude Jugoslavija u malom, a niste hteli da ostanete u SFRJ? I sad vam je ok jedan čovek - jedan glas jer je Bošnjaka najviše
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kakav srpski jezik ,nema toga pa i u srbiji se ovi sa juga ne mogu razumjeti sa nekim ko je iz negotin ili pak iz Zrenjanina taj takozvani svrpski jezik je lokalnog karaktera ...
Samo priznajem jedan jezik - JUGOSLOVENSKI
Mj singer - E vidiš, Jugoslavija je ipak dijelom bila i želja dijela južnoslavenskih naroda, pa se ne može reći da je bila i umjetna. Dok za razliku ta tvoja "historijska" Bosna bila isključivo kraljevska prćija, kao i sve srednovjekovne države, čisti feudalni posjed i ništa drugo. Bezbeli je nešto stanovništvo tu odlučivalo, sem što je bilo podaništvo istih tih kraljeva.
Kao 90' i to isti covjek sve je srpsko
Srpski ja kako.
Prvi rječnik na ovim prostorima je bio rječnik bosanskog jezika,zatim hrvatskog pa onda srpskog..tako da..
I? Ti misliš da u tom tvom prvom riječniku "bosanskog jezika" riječi koje stoje u njemu ispisane tebi danas poznatim pismom kojim se danas koristiš i da izgovor tih riječi jednak tvom današnjem izgovoru? Kad već znaš za taj famozni riječnik ajde otvori korice, pogledaj ga dobro i probaj iščitati. Ne vjerujem da će ti to i uspjeti.
Uvijek je bio srpsko-hrvatski.
Na Balkanu se priča bosanski jezik svi ostali su proizašli iz njega
Trebalo ga davno kakvom hodzi odvesti da mu nesto prouci. Bolest ne bira nazalost. Tako nije zaobisla ni najveceg lidera s ovih prostora....
Kod nas bi prazni mozgovi rekli zar je bitno to je isto isti smo narod... pa eto ako vama nije bitno ja tvrdim da pricamo Bosanskim jezikom i sloziti cemo se s tim (ne obaziruci se na cinjenice koje znam).
Jezik kojim govorimo se zove SLAVNO-ILIRIJSKI BOSANSKI, kao što i piše istim ovim slovima na prvoj Bibliji na Balkanu, zbog čega su i prešli na njega. 1818. Smederevački Sandžak postao Servia; 1888. prešli na bosanski jezik s novim Ustavom; 1908. uzeli knjigu Gramatika bosanskog jezika iz 1890. i nalijepili korice s nazivom ''srpsko-hrvatski''. 1935. izbacili slova I i J iz pola riječi jer im nije prirodan.
1936. Isidora Sekulić, ikona vaše književnosti BG: "Jezik Bosne bez ijekavštine, to je simfonija Bethovenova bez roga, bez tonova svečanih i tajanstvenih". Imate li IŠTA svoje? serv1 nije etnos ni nacija, nego status obespravljenosti pojedinca u robovlasničkom sistemu. Vezan konopcima da ne šmugne. Postali grupa 1818. Hrvatinić nije etnos ni nacija nego prezime Bosanca Hrvatinića kralja koji je Kozane oslobodio od Ugarske. Samo Bosanac je nacija i narod na ovim prostorima.
i Servia pod hitno da ukloni talijanskog dvoglavog orla i 4B porodični grb rimske imperatorske dinastije Palaiologos, s kojima VEZE NEMAJU, a montirali su ih kad su izmislili mit o kosovskoj bitci, u kojoj nisu učestvovali, da bi opravdali invaziju na Kosovo 1912. i tvrdili da ''polažu pravo na tuđu teritoriju''. A nastali 1818. prvi put u istoriji. Glume da su ''Italijani''. To perfektno liječi višak kompleksa i manjak identiteta. 500 mg, svakih 8 sati.
Prvi Bosanski rječnik 1613. godina, prvi srpski rječnik 1818. godina....pametnom dosta.
Daj više na uviđaj taj riječnik, kad se toliko pozivate na njega. Da vidimo te riječi i pismo kojim pisane.
Onaj ko je siguran u sebe, ko je, šta je, odakle je, kojim jezikom govori, nema potrebe za naglašavanjem toga. Međutim, kad oskudijevaš u svemu, onda ide laž i falsifikat
pa ovaj nezna ni kojim jezikom prica
Amerikanci pričaju Engleski, Australijanci takodje , pola Kanade. Pola Aftrike priča Francuski a mi ovde pričamo Srpski sa različitim dijalektom i naglaskom. Al u suštini je Srpski jezik. Šta je tu sporno..
Ahahahahahaha cuj srpski.
U Bosni govoriš bosanskim jezikom. U Sloveniji slovenskim. U Hrvatskoj hrvatskim. I tako dalje. Nije teško zapamtiti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)