Policija nije reagovala
75

Vučićev sin fotografisan u društvu člana kavačkog klana, novinarki zbog fotografije oduzet telefon

Klix.ba
Danilo Vučić (treći slijeva) i Aleksandar Vidojević (četvrti slijeva) (Foto: KRIK)
Danilo Vučić (treći slijeva) i Aleksandar Vidojević (četvrti slijeva) (Foto: KRIK)
Novinarki KRIK-a Bojani Pavlović sinoć je u centru Beograda i u prisustvu policije oduzet mobitel jer je Danila Vučića, sina predsjednika Srbije, fotografisala u društvu Aleksandra Vidojevića koji važi za osobu blisku kavačkom klanu.

KRIK piše da policija nije reagovala iako je bila prisutna, te da je telefon vraćen novinarki nakon kraće rasprave i odobrenja Vidojevića.

[FBPOST]https://www.facebook.com/MrezaKRIK/posts/2745533329051702[/FBPOST]

"Nakon što je čitalac KRIK-a redakciji javio da je vidio predsjednikovog sina u društvu huligana iz 'Janjičara', novinarka je otišla do kafića 'Piazza dei Fiori' na Cvetnom trgu, u strogom centru Beograda, malo prije deset sati. Tamo je Danilo Vučić zaista sjedio u društvu Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, i još nekoliko muškaraca i gledali su derbi između Zvezde i Partizana na ekranu u kafiću. Vidojević je, inače, član Partizanove navijačke grupe 'Janjičari' i trenutno mu se sudi da je sa huliganima iz ove grupe demolirao noćni klub 'Komitet'. U bazi policije Srbije vodi se i kao član crnogorskog kavačkog klana", objašnjava redakcija KRIK-a šta se dogodilo.

Novinarka je u društvu mladog Vučića prepoznala i još jednog člana iste huliganske grupe, Nemanju Srećkovića zvanog Kurta. Nakon što je snimila fotografiju zaustavila su je tri muškarca koja su se predstavila kao službena lica, a nakon što je novinarka pokazala akreditaciju, rečeno joj je da će biti privedena. Zahtijevali su da s telefona obriše fotografije jer "mogu imati probleme". Uskoro su stigla još dva muškarca koja se nisu predstavila, a jedan od njih je novinarki oteo telefon iz ruku. Policajci su sve posmatrali bez reakcije, udaljivši se nakon što su grupi prišli Vidojević i Srećković, a potom je novinarki vraćen telefon.

KRIK piše da je ovo četvrti put da je Danilo Vučić i Vidojević zajedno viđeni u javnosti.