Upućen i apel
0

Za vatrogasce nema odmora, vatrena stihija se širi prema Makarskoj: Štete su već sada ogromne

I. Sa.
Foto: Facebook/ Vatrogasci Makarska
Foto: Facebook/ Vatrogasci Makarska
Požar, koji je još u utorak navečer buknuo u Tučepi​ma kod Makarske, je još uvijek aktivan. Stjepko Maršić iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgora je govorio o stanju na požarištu između Tučepa i Makarske.

"Radimo i gasimo požar. U planini je krenuo požar prema Makarskoj i sada pokušavamo kanaderima taj požar zaustaviti. Drugo je sve u požarištima, cilj nam je za sada zaštiti dijelove Kotišine. Fronta se spušta prema tom lokalitetu Kotišine, a pomažu nam i zračne snage jer je velika vatrena fronta. Tu je botanički vrt i to nam je potencijalna opasnost. Osim toga, došla nam je pomoć i iz unutrašnjosti Hrvatske, a i za naše lokalne vatrogasce i dalje nema odmora", kazao je Stjepko Maršić, dozapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgora za Dalmaciju Danas.

Stanje je prokomentarisao i Mario Čović, zapovjednik JVP-a Makarska.

"Na terenu su dva kanadera i jako puno vatrogasaca. Požar je krenuo prema Makarskoj i pokušavamo ga lokalizirati da se ne širi dalje", rekao je Čović.

Foto: Facebook/ Vatrogasci Makarska
Foto: Facebook/ Vatrogasci Makarska

Situacija na požarištu je i dalje jako teška i vatrogasci uz pomoć zračnih snaga daju sve od sebe kako bi zaustavili širenje velike vatrene stihije. Šteta je već sada ogromna.

Vatrogasci iz Makarske su uputili i apel jer trebaju pomoć zbog oštećene opreme.

Foto: Facebook/ Vatrogasci Makarska
Foto: Facebook/ Vatrogasci Makarska

"Razorni požari koji su zahvatili Makarsko primorje nanijeli su štetu opremi koja je neophodna za njihovu misiju spašavanja. Izgorene cijevi, nestale mlaznice, oštećena vozila su samo dio naših problema nastalih ovim požarom. Sada je došlo vrijeme da zajednica uzvrati tu nesebičnost. Svaka donacija, bez obzira na iznos, predstavlja zrnce nade i znak zahvalnosti za sve što naši vatrogasci čine", naveli se u saopćenju.