Nesvakidašnji slučaj
95

Zagreb: Skoro cijeli razred ispisao se iz škole zbog jednog nasilnog učenika

D. Be.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Gotovo cijeli jedan razred u zagrebačkoj osnovnoj školi ovoga se ljeta ispisao iz škole, a samo jedan učenik kreće u 4. razred.

Na taj su potez roditelji bili primorani nakon što su mjesecima apelirali na sve institucije da im pomognu riješiti uznemirujuće i nasilne situacije koju su njihova djeca doživljavala u razredu od jednog učenika.

Njihova će djeca 4. razred početi razdvojena u više drugih škola, a najgore je, ističe njihova pravna zastupnica, što su svugdje naišli na zid šutnje; službene odgovore na molbe i pozive za pomoć - nikad nisu dobili, prenosi HRT.

"Tražili smo i od škole i od Gradskog ureda za obrazovanje i od Ministarstva informaciju na koji način se planira provoditi nastava u novoj školskoj godini. Međutim, do danas mi nikakvu informaciju nismo dobili. Da se formira nekakav tim, da se pokuša, to su devetogodišnjaci i desetogodišnjaci, pomoći toj djeci u situaciji koja se dogodila, za koju oni ni na koji način niti su izazvali, niti su za nju krivi niti odgovorni. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo", kaže advokatica Ana-Marija Vegar.

Kaže da je žalosti i brine da u ovom konkretnom slučaju problem nije razriješen.

"Prema informacijama koje su mi dostupne, u ponedjeljak će se održati sastanak u nadležnom ministarstvu, na kojem će biti prisutni svi sudionici i nadam se da će se postići dogovor, odnosno da će se ovakva situacija konačno razriješiti", rekla je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević za Hrvatski radio.