Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Teska odluka... Da ti dragi Bog da snage da prodjes kroz sve bez teskoca! Ali, cini mi se u ovom slucaju niko ni u sta nije siguran, bacanje graha uprazno. Mnoge bi majke sigurno, sa vjerom u Dragog Boga iznijele trudnocu do kraja, pa kakav god ishod bio. Tesko je zivjeti s odlukom da smo nesto "morali" iako je srce sigurno drugacije htjelo. Prekid trudnoce je najteza zivotna odluka! Sretno draga majko, da ti Bog da snage da doneses najbolju odluku!
Nema prekida trudnoce u ovako odmakloj trudnoci. Ovdje prekid trudnoce znaci poroditi majku, pa zivo stvorenje kod koga srce kuca i koje dise ubiti jer je bolesno.
Razmislja li ovdje iko o cjelokupnom zdravlju majke, od mentalnog do toga da maligne stanice mogu dospjeti i u njen krvotok? Koliko znam zivot majke ima prednost nad zivotom nerodjenog djeteta i uvijek se spasava majka.
Puno je humanije i osjecajnije izvrsiti abortus nego unistiti zivot i sebi i djetetu
6.mjesec trudnuce, dijete zivo. Odvratno je da roditelj trazi da mu ubiju dijete, a jos traziti razlog zasto to ni jedan doktor ne zeli. Rodi dijete i predaj ga u dom za nezbrinutu djecu, ako ga ne zelis, gdje ce dobiri njegu i ljecenje. Treba li navoditi primjere koliko djece je pobjedilo teske bolesti i danas odrasli zdravi ljudi?
Kome je to humanije? Tebi? Ubiti dijete (ne fetus) od 7 mjeseci? Potpuno razvijeno! I zašto bi se mišljenje jednog liječnika uzimalo kao sveto pismo. Mogla je prekinuti trudnoću u bezbroj bolnica do 8 tjedna trudnoće. Sve preko toga je čedomorstvo i čista sebičnost
Nebi me cudilo da djetetu nista ne fali i da je prognoza pogresna!
U npr. Austriji vas apsulutno niko ne moze natjerati da iznesete trudnoću sa deformisanim plodom od kraja. Pravo žene je da odluči i da dobije psihološku pomoć, niko joj ne stvara pritisak niti je psiholoski maltretira i osporava joj pravo da ima zdravog potomka i normalan život. Kod nas je sreća nešto čemu niko ne smije težiti
Teška tema i još teža odluka! Ne daj Bože nikome!
Ovdje je zakazala struka koja nagadja jer su losi dijagnosticari. Zdravstvo je na baklanu na nivou srednjeg vijeka. Cuj nek ide kuci dok dijete ne umre. Nikakvih uputa kome se obratiti, nikakve psiholoske pomoci roditeljima. Uzas
Nista ne potresa ovaj region. Mogo je komontno doktor pitat za blowjob i pare u koverti i nista se ne bi desilo.
Kae Čavajde, pa onda dalje u textu Gavajde🤣
Neko se pravi veci katolik od Pape,pa cak i neki narodi.
Pa kad si otišla u bolnicu Sveti Duh, možeš očekivati da će religiozni principi u najmanju ruku imati nekog uticaja.
dodjes u BiH, platis i odrezat ce ti i nogu ako treba
Mislim, a nadam se da grjesim, je ime u pitanju.
Ne dao Bog nikome. Ja imam dijete, nepokretno i invalid i samo ja znam koliko patnje smo dozivjeli. Neka vam dragi Allah na pomoci.
Neka vam dragi Bog olaksa.. Nisam majka jos uvijek, ali znam nekoga ko ima tesko bolesno dijete, i znam kakav je to zivot pun bola i tuge, i kada citam ove nase moraliste dodje mi da povratim. Puna podrska zeni da uradi prekid trudnoce, ako je to NJENA volja. Jer samo ona treba da se pita a ne neke crkve popovi struka ili nacija. Strasno.
Struka zakazala 100%. Definitivno ovako teske situacije su nesto kada roditelji trebaju strucnu pomoc da odluce sta je najbolje - ovdje je nisu dobili nego su ostavljeni sami i istraumatizirani u jako teskoj situaciji.
kad nam je medicina već tako sposobna, zašto onda ne spriječiti sigurne kasnije veelike muke i po to dijete i po roditelje...ili zivjeti po nazadnim uzusima katoličke i drugih religija i pustit sve na nafaku i božju volju....???!
Balkan..crni vilajet
Puno puta su prognoze bile lose, pa je djete rodjeno potpuno zdravo (od vodenih glava, srcanih mana do sumnje na deformitete), a dijete se rodi potpuno zdravo). Ovdje neko mora u svakom slucaju zenu poroditi pa onda preuzeti odgovornost da zivo dijete ubije...a niko ne zeli okrvaviti ruke.