Iz Sevastopolja
46

Rusi objavili snimak kojim pokušavaju dokazati da Putin nije bolestan

M. G.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je danas u Sevastopolj na devetu godišnjicu ruske okupacije Krima, koji Rusija proslavlja kao "dan ujedinjenja Krima sa Rusijom", automobilom kojim je sam upravljao.
Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev iskoristio je ovaj događaj kako bi "pobio" špekulacije o Putinovom sve lošijem zdravstvenom stanju.

"Naš predsjednik umije da iznenadi u dobrom smislu. Danas smo trebali da otvorimo dječiju umjetničku školu u Hersonesu. Sve je bilo spremno za video konferenciju i izvještaj predsjedniku preko posebne komunikacione veze, ali predsjednik je došao lično automobilom. On je sam bio za upravljačem", napisao je Razvožajev na "Telegramu".

Na videosnimku koji se širi društvenim mrežama može se vidjeti ruski predsjednik koji sjeda za upravljač terenca, dok član njegovog obezbjeđenja odlazi na suvozačevo mjesto.

Inače, zbog nekoliko situacija u kojima se ruski predsjednik ponašao neuobičajeno i koje su zabilježile kamere sve su veće špekulacije da Putin boluje od teške bolesti. Dijagnoze su bile brojne, od Parkinsonove bolesti pa do malignih oboljenja. Iz Kremlja su sve ove navode odbacili rekavši da je Putin "veoma dobrog zdravlja".