Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jos kada bi priznali svoj genocid nad indijancima pa da im ovo i uzmemo za ozbiljno....
Genocid nad indijancima su napravili skoro svi narodi Evrope, a vidis danas ih niko ni ne spominje, niti se zalaze za njihova prava zestoko kao recimo BLM
Jel Turska priznala genocid u BiH?
Nije jer ga nije ni bilo. Evo vidis Pelemis, koji je ubijao islamizovane Srbe u Srebrenici nije osudjen ni za sta, a Vinko Pandurevic, koji je Muminovicu prevodio visak zarobljenih muslimana, preko trazernog broja, osudjen za “genocid” iako nikog nije ubio, niti naredio.
gooUser1616621276, zašto katolički isprdak spava na kljixu i opravdava ortodokse? Zato što su goovna istog porijekla i mentaliteta a sa različitim tumačenjem dva uzajamno okomito zakovana direka.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Najbolje bi bilo da se Turci sami ozabave mracnom stranom svoje istorije i priznaju pocinjene zlocine ne samo na Armencima. Oni to vec predugo precutuju sto ih tjera da precute i ne priznaju recimo desavanja u Srebrenici. Ovo isto vazi i za Srbe i za Hrvate i sramotni Jasenovac. Ali sve su to moralne i politicke kukavice i jedino ih tako treba i gledati.
I sta?
I nas Hrvate su htjeli srediti, ali su na pretvrd orah naletili. U svakom slučaju, hvala Bogu pa nismo čkepi kao Srbi i tzv. bošnjaci da se borimo na njihovoj, genocidaškoj strani.
A Indijanci u Americi, a Hiroshima i Nagasaki u japanu, Ratovi na bliskom istoku, Vietnam.
...ako se desilo i ako je dokazano naravno da treba priznati...samo mi nije jasno sta se cekalo 100 i kusur godina i bas u ovom trenutku da se povlaci to pitanje...ako se desio genocid to se moralo davno priznati.
Zato što je nekada sekularna i demokratska Turska vodila anti-rusku i pro-američku politiku,što automatski znači da je to bezgrešna država, a posle puča Turska odjednom postaje diktatorska i pro-ruska i odjednom na videlo izlaze svi njeni zločini iz prošlosti.
Dide nemas li pametnija posla.Kakav je ovo mentol boze me sacuvaj.Gori mu na granici sa Teksasom a on se zajebava.
Sad na red Francuzi, Spanci, Englezi, Amrikanci, svabe
e moj biden.gori si od političara balkana.ne kosi se sjeni po lanjskoj strnjini.
Ima li institucija u svijetu da obavi istrazivanje, i da se SADu natovari genocid na indijancima prilikom naseljavanja Amerike? Isto Spancima u Juznoj americi, Francuzima u Africi, Belgijancima u Kongu, Britancima mozes nabrajati do sutra... Mnogi te zemlje i sada smatraju svojima, i uzimaju kojekakve naknade. Zemlje Komonvelta dan danas placaju Britaniji "kraljevski porez", Francuzi gule Africke zemlje... Ali, to nije genocid, oni to zovu prosvjetljivanjem.
a sta je za Hirosimu I Nagasaki? jesu li priznali oni? Amerika je najveće zlo u svijetu
Sad ce Muslici da Erdoganu tepaju " nas mali genocidas". Kako ce Bakir podnijeti da "bracu" Turke zove genocidasima 🤣🤣
Hoćel sad bit autoputa do Beograda?
Znaci dok je bio dobar sa Turskom cutali su o tome. Sad kad su zategnuti odnosi Amerika ce da "prizna" genocid nad Jermenima. Koja je to sprdnja sa zrtvama.
I najmanji zločin protiv neke specifične grupe treba pravno definisati kao genocid kao i političko djelovanje protiv iste. Tu spadaju zločini nad Indijancima, Jevrejima, Armencima, Palestincima, Bošnjacima, Srbima i mnogim drugim. Takve zločine, takve politike i sprovoditelje strogo i odlučno označiti te negatore sankcionisati.
Ako ćemo humano onda ovako, sve ostalo je politicko licemjerje bez ikakve ljudskosti.
I genocid Osmana nad Albancima, Grcima, Bugarima, Hrvatima, Madjarima, Austrijancima, Makedoncima. Jedino su indijanci pretrpili genocid jer su izbrisani.
Opet Amerika napada na srpske saveznike