Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I kriscankama i jevrejkama je propisano pokrivanje tijela i glave. A nasi kvazi muslimani traze dokaze gdje je propisan hidzab, a od namaza znaju samo za abc sir
Hrišćankama je propisana marama samo u crkvi. Za Jevrejke ne znam.
Nije tacno,u Bibliji pise da su nekada bez marame na glavi hodale samo zene koje su se bavile najstarijim zanatom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Brate mili nek svako nosi ili ne nosi šta želi. Kad je to pomoglo kad narodu nešto zabraniš ili narediš. To samo jača ekstremizam.
Nije u pitanju samo nacin odjevanja,to je jedna cjela koncepcija zivota.To je uvodjenje serjatskih pravila na mala vrata i mjenjanje jednog sekularnog drustva u religijozno.Bosnjaci su sekularni Evropljani i ne razumijem zasto neki od nas zele da budu ono sto nisu (Arapi).
Jedna Njemacka, Autrija, Danska, UK, USA, Spanjolska, Argentina, Brazil, Srbija (alo, Srbija!), Hrvatskadakle, sve mahom krscanske drzave ne zabranjuju, a vladari mahom muslimanskih drzava zabranjuju hidzab. Taj predsjednik je stvar proslostisamo je pitanje vremena.
Kad neko želi da rasturi državu, ovakvim glupostima se bavi. E sad, ko i zašto im daje takve savjete nek se zapitaju.
hidžab je samo pokrivenost glave do lica. TOliko lijepih i zgodnih žena sam se nagledao koje nose hidžab da fakat ne razumijem te zabrane. Žena dobrovoljno pokrila kosu i uši. I ti je otrkivaš? S druge strane imate ove zapadne(?) kodekse odijevanja gdje je muškarac ok ako dođe skockan i zakopčan do grla, a djevojka obuče haljinu od šupljikave čelične mreže i gola leđa do procijepa gdje dupe počinje - to je ok burazeru
Ja sam bosnjak ali svaka vam cast na ovoj zabrani aferim treba to i u Bosni uvest
Kakve veze ima to što si bošnjak sa time što si ne vjernik? Nigdje veze.
Gledaj Bosno i uci..
Gospodo,to vam je komunizam.
Cim nesto Americi smeta, znaj da si na pravom putu
Jedni kažnjavaju žene koje ne nose, drugi one koje nose...sve ludo, a ne zna zbog čega.
To je ono kad hoces nekome da se ulizgas pa 98% svog naroda ponizavas.
Imaju i oni svoje Trojkase.
Bravo!
e nemam ništa protiv marame.ali ono pokrivanje lica i svega,ma daj..vremena se mijenjaju.kako će neko znati jeli muško ili žensko ispod onog svega.
A sto moras znati? Sta te briga ko je ispod? Ovlastena lica imaju nacina da to saznaju pokrivao ko lice ili ne, ako im je u interesu!
nema zabrana, to nije demokratija, ali ne treba ni pretjerivati i uvoditi stvari koje su van tradicije i koje se kose sa logikom i potrebama drustva
Kakve tradicije? Vjera je propisana onakvom kakvom jest od Uzvisenog Gospodara. Nema tradicije u vjeri. Ne moze se jedan obicaj uvesti suprotan vjeri, i nakon nekig vremena tvrditi da je taj obicaj tradicija i da je sastavni dio vjere. To je novotarija.
Zabranili ljudi jer nije dio njihove tradicije. To i jeste saudijska izmisljotina
Svaka čast
Žene nisu izabrale hidzab već muškarci