Kritike za Vancea
0

Bidenov tim o Trumpovom kandidatu za potpredsjednika: Milijarderi navijaju za njega

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kampanja američkog predsjednika Joea Bidena u ponedjeljak je tek imenovanog potpredsjednika Donalda Trumpa J. D. Vancea opisala kao "krajnje desnog MAGA ekstremistu".
Iz kampanje su rekli da će na izborima biti fokus na isticanje kontrastnih vizija Amerike: Biden-Harris kampanja, koja želi ujediniti naciju, stvoriti priliku za sve i smanjiti troškove ili kampanja Trump-Vance, "koja ima štetnu agendu kojom se želi oduzeti prava Amerikanaca, naštetiti srednjoj klasi i poskupiti život, dok koristi bogatim i pohlepnim korporacijama".

"Kao Trumpov potpredsjednik, Vance će imati zadatak da usvoji Trumpov projekat 2025. na račun američkih porodica", rekla je predsjednica kampanje Biden-Harris 2024 Jen O’Malley Dillon.

Vancea je opisala kao nekoga ko podržava zabranu abortusa u cijeloj zemlji, dok kritikuje izuzetke za žrtve silovanja i incesta.

Također, rekla je da je priznao da ne bi potvrdio slobodne i poštene izbore 2020.

"Milijarderi i korporacije bukvalno navijaju za J. D. Vancea, znaju da će on i Trump smanjiti svoje poreze i povećati cijene za sve ostale", dodala je.

Potcrtala je da je Vancea kao nekoga ko podržava Trumpovu agendu za smanjenje socijalnog osiguranja i oduzimanja zdravstvene zaštite Amerikancima.