Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad oni Izrael, mogu imati nuklearno oruzje, zasto ne mogu i Iranci?
@LepiNera, Iran od 1979-e prijeti Izrelu nestankom s lica Zemlje. Na primjer Pakistan koji je islamska zemlja ima nuklearno naoružanje, ali Pakistanci ne prijete nikome, a napravili su nuklearnu zbog Indije, kao protutežu indijskom nuklearnom naoružanju, a ne da nekog zbrišu s lica Zemlje. Prijetiti nekom nestankom a zatim se pitati zašto nam ne dozvoljavaju napraviti nuklearku može samo glup čovjek.
Zato što u Izraelu nisu na vlasti mahnite turbanlije u spavaćicama.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
boli iran quratz za podršku svijeta, bio je i embargo nad bosnom al je to za njih bio stran pojam
iran ima.poteskoca ali daleko od toga da nije blizu atomskoj bombi koja mu jedina garantuje opstanak
Iran ima odličan potencijal u turizmu u drugim privrednim granama, ali su zapeli za tu nuklearnu energiju i pod embargom su toliko godina. Nadam se da im sve to vrijedi, jer im građani pate zbog izolacije. Nisam ljubitelj izraelske politike prema Palestincima, ali Iran sam sebi uskače u stomak prijetnjama da će Izrael zbrisati sa lica zemlje. To bi neminovno zbrisalo i većinu Palestinaca jer je Izrael otprilike velik kao Slovenija, dakle nekih 40% BIH.
HOCO VRARI NAM SE ✋
Slabo je obavijesten bio, zato je i bivsi sad🤣
Ko biva pita se Svijet šta će Iran proizvesti i kad će proizvesti . Kad je Pakistan i Indija pa i vi u Izrael mogli da proizvedu nuklearke . Zašto i drugi ne mogu?
Sta ce njima nuklarno oruzje ,za sta !!! Bolesni umovi zeljni krvi pa jos gore da topi ljudsko tjelo fuj uzas, kako smo samo plitki.
Zahvalite samo korumpiranim i od naroda otuđenim Arapskim vlastodršcima, pa vi radite bukvalno sta hoćete, i naravno ovakvom svijetskom nemoralnom poretku.
Tjesi se ti nije ba hitler bio budala
Ma blefiraju
Slabo si informisan, 2007 iran imao 2000 centrifuga, nakon raznih sabotaža i otklanjanja kao i razvoja programa 2013te dolaze na 25000 centrifuga. Agencija za automsku energiju 2009 ustvrdila da nivo čistoće obogaćenog uranija koji su našli u postrojenjima Irana mogu samo imati zemlje koje vec imaju tehnologije za automsku.
Svašta
Uspostavice se ravnoteza. Mora se ojacati Siromaniji...da bi se mogli oduprjeti Bokatiim, Mocnijima, koji talce siromasne ,nejake. Ovaj disbaans u svjetu je nanio mnogo nepravde i stete Siromasnim narodima i drzavama, koje su iscrpile sve demokaratske svjetske mogicnosti nadajuci se u demokaratiju, pravdu, demokatartska nacela ,postivanje zakona. Do sada se poakazalo kao bespotrbnim i neuvjerljivim .Ocito se samo sila postije.S toga je potrebno dozvoliti prava na tehnoloska dostignuca
Naslov i tekst su u suprotnostima. Jedno je ne biti blizu samog nuklearnog naoružanja, a nešto drugo je ne biti blizu tehnologije za isporuku nuklearnog naoružanja, o čemu ovaj čovjek i govori ustvari. I Sjev. Koreja već uveliko ima nuklearno naoružanje, ali još nije u mogućnosti isto mongirati na MRBM ili IRBM sisteme u vidu operativnih bojevih glava.
Pogledajte autotohnog Izraelca direkt sa Zapada ili iz Amerike