Historijsko suđenje
26

Burne reakcije nakon presude Trumpu: Sin mu prikuplja "sergiju", kultni magazin ga stavio na naslovnicu

V. K.
Trumpov sin prvi reagovao na presudu
Trumpov sin prvi reagovao na presudu
Nakon što je sud u New Yorku izrekao presudu u slučaju protiv Donalda Trumpa, javnost u SAD-u prilično se polarizovala, a to se odrazilo i na reakcije kako Trumpovih najbližih saradnika, ali i medija.
Među onima koji su se prvi oglasili nakon presude bio je i sin Donalda Trumpa koji je pozvao sve građane da nastavljaju slati donacije za predsjedničku kampanju njegovog oca.

"Moj otac sada treba vašu podršku više nego ikada. Dodajte svoje ime na linku i pokažite svoju podršku za Donalda Trumpa. Nakon toga, donirajte vaš novac za podršku za predsjedničku kampanju", napisao je Donald Trump Jr.

Dok sa jedne strane Trumpov sin traži pomoć od simpatizera politike njegovog oca, čini se kako je jedan od najpoznatijih časopisa na svijetu Time konačno došao na svoje.

Naime, magazin je objavio vijest o suđenju koje su opisali kao historijsko, a najavili su i kako će naslovna strana časopisa za mjesec juni biti u znaku ovog suđenja.

Na naslovnici se nalazi čekić koji zapravo simbolizuje suđenje dok se na podlozi od koju treba udariti nalaze obrisi lica Donalda Trumpa uz prepoznatljivu frizuru.

Mnogi korisnici društvenih mreža komentirali su ovu objavi magazina Time te su zbijali šale na račun Trumpa.

"Ovo ste sigurno držali spremljeno u pripremi", jedan je od komentara.

Podsjetimo, povodom presude se oglasio i sam Trump koji je rekao kako je suđenje namješteno.

"Ovo je sramota. Namješteno suđenje koje predvodi korumpirani sudac. Ja sam vrlo nedužan čovjek. Pravu presudu će izreći narod 5. novembra", kazao je Trump u prvoj reakciji u četvrtak navečer.