Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa kad neko kaže, ne mogu funkcionisati ako ne doručkujem.
Bravo..ne treba gubiti nadu.. jedno veliko bravo za sve koji učestvuju u akciji spašavanja,na bilo koji način.
Hvala Allahu!
Bez vode se moze do oko 3-5 dana, bez hrane i do mjesec dana. Nadam se da ce ih biti jos koji su cudo ili kako god da se to zove.
Pa zato sto je hladno cuda se i desavaju,da je toplije vrijeme bilo bi tesko da prezivi bilo ko nakon 100 sati.
Možda imaju u ruševinama neke zalihe možda vode nadajmo se.
Bravo
U svjetskim medijima imamo i tvrdnje kako ce narod umirati od bjesnila i tetanusa te kako im se salju vakcine. Za bjesnilo je potreban ugriz zivotinje, a sanse za to su male. Za tetanus je potrebno da se ima rana koja je nastala u okruzenju zivotinskog izmeta i da je ta rana duboka a ne plitka.
Neki medjunarodnjaci su zagovarali da treba prestat sa spasilackim potragama. Argument im je da se ne moze prezivjeti nakon toliko i toliko dana. A zar se ne moze desiti da je neko pod rusevinama a nije pritisnut? Okolo njega popadale stvari iz frizidera, ima hranu i tekucinu, kroz procijepe dobija zrak za disanje...ali ne moze van. Turska ce nastaviti sa pracenjem a bjelosvjetski naucnici nek rade sta hoce.
Turska hoće, treba i mora nastaviti potragu, ali postoji rok za strane spasilačke timove. Neće oni mjesec dana tu u lošim uslovima raditi.
Ovo će da bude veliki Gospodin. Ostavivši puno dobrih djela za svojeg života.
masAllah ziv i zdrav bio...