Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cijeli svijet se vraća na neki oblik socijalizma, Njemačka u nedjelju ostali slijede. Nemoguće je implementirati zelenu agendu bez društeve svijesti o zajedničkom problemu što je u prijevodu - socijalizam.
i Hitler je gurao socijalizam. nacional-socialistička-radnička partija, prevedeno na jezike naših naroda.
I mi imamo Zelenu agendu našeg rahmetli Alije
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Poručio bih mojim Bošnjacima koji žele biti zapadne podguzne muhe i koji se ježe na istok, da nikad veći fašizam, nacizam i seljakluk nisam doživio nego u Berlinu, a prošao sam cijeli svijet. Fuj, na svakom se koraku osjeti.
Ti nisi kročio dalje od štale haha
Istinolomac eto nek ti jesi majmuncicu,cim si cuo za socijalizam usta ti zapjenila od muke za jugom.Ko god bi volio da se vratimo u ta doba je mentalno retardirana osoba.Nema rikverva više što se srboslavije tice.Gotovo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Mason
bash je ovaj novinar BBC-A neki choro. Pa zar ne vidi da svi idu unazad u neki Socijalizam a Kina je to duzhe vrijeme . Glumila neki centalizovani kapitalizam pa se to svidjelo ELITI i sad pokusavaju svugdje da uvedu diktatorski -socijalizam... Australija ,Slovenija ,Francuska,Spanija .Grcka itd POLICIJA MLATI LI MLATI JA GUMENIM MECIMA JA PLACI GASOM UBISHE HLJEB U SVOJIM DRZAVLJANIMA GRADJANIMA NAPUNISHE ZATVORE DOK RECHE BRITVA...
samo je pitanje dana kada ce neki mali kinez kazati: Zelim svoju slobodu. I onda krece demokratizacija Kine koja ce trajati 200 godina.
Svaka zajednica koja je usvojila komunizam, je za 10-20 godina bila u svjetskom vrhu svega. Svaka zajednica koja je usvojila demokratiju je propala. Ako mislite da SAD, Njemačka i druge funkcionišu po demokratiji koje nameću ovcama, grdno ste pogriješili. Svaka država koja je iz komunizma nagela socijalizmu je i propala. Toliko.
U kom pravcu ide Kina?Cinjenica da su kod nas u Australiji a i u Evropi kineski bogatasi ulagali novac kako bi dobili drzavljanstvo za sebe i familiju.Imao sam priliku da razgovaram sa nekima i rekli su mi da zele sigurnu buducnost za sebe i svoje bogatsvo i da trenutni raj,mogucnost da budes bogat i zivis zapadnim zivotom, nece vjecno trajati.
Partija im je svjesna ako ne sprijeci neke stvari sad,izgubice moc i ode u historiju.
treba se pitati da li zapad ide ka socijalizmu a ne sta kina radi
Kineski komunisti samo što nisu unštili Alibabu, uskoro pada i građevinski kineski sektor, tehnološkim divovima ne daju disati, ma komunjare se pod ovim debilom Xi Jinpingom vraćaj destrukcijama i to po Kinu odnosno njezine građane neće dobro završiti.
Znači Kina koja pušta privatnu kompaniju dužnu 100 milijardi dolara da propadne, jer neće da joj pomaže javnim novcem, je put u socijalizam. A kada na Zapadu zasipaju javnim novcem propale privatne kompanije, jer su "prevelike" da propadnu, to je zdravi kapitalizam. Hmm. Okey.
Nešto slično (sa 100 puta manjim dugom) se dogodilo i s Agrokorom. Nabili dug i onda država spašava, pod izlikom da se spase radna mjesta...
meni se čini da se Kina polako ali sigurno vraća sebi. olako se zaboravlja koliki je uticaj kine na čovječanstvo. drevna civilizacija. oni su gori od nas. kad ne bilo čizme za vratom, zbog čega je naš čovjek Tito idol u Kini, ne bi Kina bila ekonomska sila. mi smo debili.
Socijalizam je poštena raspodjela siromaštva, kapitalizam je nepoštena raspodjela bogatstva...
Nije. Socijalizam je nesto tipa javne kuhinje, ti radis vise i trudis se i moras placat nekome da ne krepa od gladi jer samo lezi kod kuce. Dok u kapitalizmu ne trebam ti pricat, potrudi se da dobijes, mozes, ali ne mogu ja vama iz glave izbit mentalitet "ne mogu".
1 voćni šišmiš za mog Bokiraaa
pusti ovih engleskih gluposti , javite da njemačka nacionalizira največe firme za izdavanje stanova koje su i dosad samo djelimično bile privatne i u rukama kapitalističkih parazita.
nije to socijalizam, to je autoritarni kapitalizam.
Jel kod pcela ima kapitalizma???
Pojedinac da je bitan kao i grupa...Nije tesko.
Jel kod pčela ima Karl Pčela Marx