Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine..
Inače ne vjerujem u priče o bratskim narodima, ali nama su se Iranci bezbroj puta dokazali kao bratski narod. Iran nam je bitniji od Zapadnjaka koji nas tretiraju kao korisne idiote.
Ima i princ Selman jednu ovakvu ulicu u svome kraljevstvu.
Iran je nama uvijek bio i bice prijatelj 🇧🇦🇮🇷
braca
Naravno da ima jel ljudi za razliku bliske nam EU nisu gledali politikom gledaj ne cini nista sto vise da ih pobiju. Zanimljivo da je u toj ulici nekad bila ambasada Srbije ali su odlučili promijeniti lokaciju. Iran tj Perzija je istinski prijatelj Bosne i Hercegovine.
imamo u mi ulicu teheranski trg na vojnickom
Ima i u Sarajevu Zagrebačka ulica
I u Beogradu sarajevska
i u Splitu ima Sarajevska ulica
U francuskoj u puno gradova ima rue de serbes, to mi je bilo interesantno, pretpostavljam da to ima neke veze s 1. Svjetskim
U toj ulici se nalazila ambasada SFRJ, kasnije SRJ. Apeila 1992 teheranske vlasti su ulicu imenovali ulicom Bosne i Hercegovine. Pričao je onaj ambasador SRJ kako je svu poštu diplomatskim putem trebalo iz Beograda slati u ambasadu ulice BiH, kada SRJ nije priznavala BiH.
A jesti znali da u Norveškoj ima Mostarska ulica, ili da u Budimpešti autobusi voze do Bosniak Ter (Bosanski Trg) ?
Wow, otkud Mostarska u dalekoj Norveškoj, gdje je tu konekcija? :D
konakovic nije uputio saucesce irancima samo da se zna nikad to ne smijemo zaboraviti dok traje njegova kratka karijera dok ne ode na smetljiste istorije
Pa i u Beogradu se nalazi Sarajevska ulica, a o prijateljstvu dva grada i dva naroda drugi put.
Nema je vise.. Ukinuta..
Pravi prijatelji
Hvala im. Iran je prelijepa drzava.
Predlažem da se dio ulice (prva tri broja) Obala Maka Dizdara u Sarajevu preimenuje u ulicu Genocida u Srebrenici. Na broju 3A je ambasada Srbije.
Postoji i u Liverpoolu ali o tome ne pišete.
Ima da i u Liverpoolu i u mnogim Državama ali ne mogu pisati o svim od jednom, polako doći će i ta reportaža.