Tokom velikih nereda
0

Desničari spalili automobil radnika u staračkom domu, kolege mu prikupile 60.000 funti

N. Ž.
Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe
Brendan Nwabichie je radnik u staračkom domu "Clare's Care" u britanskom gradu Middlesborough, kojem je tokom desničarskih nereda spaljen automobil za kojeg je novac skupljao godinu dana.

Nwabichie je radio smjenu od 12 sati na svom radnom mjestu, a onda je pronašao svoj automobil prevrnut i spaljen.

Ubrzo su njegove kolege iz staračkog doma pokrenule internet kampanju prikupljanja novca s ciljem od 3.000 funti, kako bi Nwabichie kupio novi automobil.

Međutim, reakcija interneta je bila nevjerovatna, a za tri dana je prikupljeno skoro 60.000 funti. U komentaru na ovu akciju, kolege koje su pokrenule kampanju na stranici GoFundMe navele su da će sav preostali novac, kada mladi Nigerijac sebi kupi novi automobil, ustupiti udruženjima koji će raditi na rekonstrukciji uništenih objekata tokom nereda u Middlesboroughu.

Podsjetimo, zbog lažne informacije da je muslimanski migrant ubio tri djevojčice u Southportu krenuli su masovni protesti koje su organizovali ekstremno desne grupe. Protesti su ubrzo prerasli u masovne nerede, koji su rezultirali u brojnim povrijeđenim osobama te hapšenjima, kao i uništenju brojnih gradova u Velikoj Britaniji.