Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ameri svake godine Egiptu daju milijardu dolara. Da sute i da zmire.
Jordanu isto
kad bi arapi bili složni mogli bi lako pobjediti izrael čak i kad bi se amerkanci umješali
Oni se jos uvijek iscudjavaju dok ne dodju na red umjesto da se ukljuce u akciju.
Palestinsko dijete i izraelsko dijete nije jednako u očima moćnika kada bude biće mir
Da ste kako treba bili bi 100% uključeni.
Sevban, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Samo što nisu narodi nasrnuli na vas kao što izjelice nasrnu na činiju (hranu). Neko na to upita: Je li zato što će nas tada biti malo? A Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, odgovori:
Naprotiv, bit će vas tada mnogo, ali poput pjene koju voda nosi. A Allah će iz prsa vaših neprijatelja uklonuti strahopoštovanje prema vama, a u vaša će srca uliti vehn. A šta je to vehn, o Allahov Poslaniče? upitali su, a Poslanik će: Ljubav prema dunjaluku i strah od smrti.
@Bulevaru, cijenim sto si nacitan i ne slazem se s tobom oko hiljadu stavova. Drzava Izrael u ovom slucaju se brani od terorista i ekstremista koji godinama bacaju rakete, konzerve, kamenje na drzavljane ili teritoriju Drzave Izrael i to nekada mora da stane, a kap koja je prelila casu je pokolj u oktobtu. Nikome ne prijeti opasnost, dokle god ne ugrozava teritoriju Drzave, i postuje njenu politiku. A na kraju ovog sukoba kad se eliminisu pacovi, bice Palestina drzava i bice mir.
Bilo bi tako kao sto kazes, da je svijet nastao 07.10. i da od tada pocinje historija. Ljudi u Gazi zive u najvecem otvorenom logoru na planeti, bez ikakvih prava. Neki dan sam nekome ovdje pojednostavio otpor, pa evo i tebi cu. Dodjem ti ja u kucu, otmem ti dnevni boravak, hodnik, kuhinju. Zguram te u WC da zivis, uskratim ti sva prava, stavim ti rampu na vrata i prozore i jos te nazivam teroristom, a sve to jer si mi pruzio otpor i boris se za svoje jer ne zelis da zivis u WC.
Arapski 'lordovi' gledaju svoja posla, ekonomiju svojih država, da im para ne propadne i svaki veći sukob znači, da se njima ti prihodi ugrožavaju. Toliko.
A čija posla trebaju da gledaju ako ne svoja?