Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Finci se jos od onog rata sa rusima ili ti ga sovjetima konstantno spremaju na rat sa njima. Ova “mala vojna sila” je jaca, sposobnija i bolje uvjezbana od pola vecih armija evrope.
Čitao sam reportažu, kaže, da je Finska susjed Srbiji, i da ih Srbija napadne, Finska bi ih pregazila za 7 dana.
Kako Putko prosiri NATO svaka mu cast hahaha
sada se ameri mogu boriti i do poslednje kapi finske krvi protiv rusa ;)
Izlizana fora. Moraju vam iz St. Petersburga poslati nove upute, neke novije fraze. Npr. braca Rusi su krenuli govorit za Fince da su nacisti, vrijeme je da i vi Srbi pocnete.
BRAVO Finci! Neće vama neko iz druge države narediti kako ćete voditi unutrašnju i vanjsku politiku. Rusi su sebi dali previše za pravo da drugome naređuju. Zato lome zube svaki dan, a ne znaju još koliko i kako će.
Samo ulazite, boli vas k urac
Kako nas Amerikanci lijepo guraju u treći svjetski. Nije nam dovoljno što su već dva svjetska vodili na našem tlu? Trebamo im dati da vode i treći, a da se onda bogate na nama kroz prodaju oružja? Amerikance što dalje od Europe. Valjali su nekada, ali više nisu u stanju ni svoju državu voditi, kamo li svjetsku politiku.
Rus hrvatič Milanovič če ovo da blokira!
Rusija se trenutno graniči s NATO-ovim državama sa 1200 km granice. Samo sa Finskom bi ta granica bila 1279km. Jel treba veći (duži) razlog? Plus jedna mala Finska ima BDP namanje 10 puta veći od BDP-a Rusije. Nisu to mi, siromasi da nemaju para za ulaganje u najmodernije oružje. Americi je ovaj rat najviše pogodovao. Rusija je autogol s ovim napravila. Još i Švedska kad uđe, to bi bilo to što se tiče skoro kompletnog okruženja Rusije.
Eto putko samo zakakio! Sad ce imati nato na 1400 km duge granice haha
Finska nije Rusiji problem koliko jeUkrajina izprostog razloga jer je Finska zrela ozbiljna država sa kojom niko ne upravlja sa strane odnosi donosi loigčne i pragmatične odluke. Ukrajina je država čija vlast radi u korst svoje štete samo da bi napravila Rusiji štetu. Treba vremena da država sazri.
To isto i mi radimo u BiH jedni drugima. Podmećemo si noge međusobno, opstruiramo raznorazne zakone i procedure samo da "susjedu crkne krava", a nema veze što će i moja krava crknuti od gladi dan poslije.
Rusiji se konačno mora staviti brnjica
Ovi filozofiraju a ne znaju ni ko je izmislio molotov coctail. Staljin je napao Finsku prije Njemackog napada na Poljsku. A Molotov je bio Lavrov
Okusili su Rusi još 1939 Ko su Finci. Koliko je samo Ruske djece izgubljeno u ledu Finske. Svaka država bira svoj put i tako treba da bude. Bosnu u paketu sa Finskom NATO treba da primi.
Nakon ovih ruskih botova sda botovi u soku, ne znaju sta ih je snaslo, sta im je ciniti
Dogodine WW3, svaki dan sve gora i gora situacija.
Pocinje 3 svetski rat
Kada se rat prosiri izmedju nato-a i Rusije zapamti da ćeš biti samo topovsko meso za interese velikih kartela uticaja i moći. Do tad bleji pljesci i navijaj.
Patuljak radi sve pogresno,ko i Mile .jaca NATO,odnosno BiH