Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Starijim od 80 ja nebih dozvolio upravljanje autima ili bi dozvolio uz uslov da moraju praviti ljekarski pregled svakih 6 mjeseci.
Biden ima 81 i hoće još jedan mandat da vodi Ameriku
Ma brate i svaka 3 mjeseca... Treba im dozvoliti da voze, ali uz redovne kontrole. Isto čim se tehnologija samovozećih auta usavrši da bude pravo dobra - propisati da mogu "upravljati" samo tim autima.
Uvijek sam govorio starcima osiguraj besplatan prevoz i zabrani/ukini vozacku osim ako ne mogu 100% odraditi ispit ponovno (s obzirom kakvu reakciju imaju vecina nema sanse za to). Inace su pokretne ubice u saobracaju. Voze krs, nemaju fizicke sposobnosti da reaguju na vrijeme, mnogo puta neopremljeni adekvatno i sto je najgore izgube se na bilo koji dogadjaj i treba im 5-10 sekundi da bilo sta urade.
ma nije to bitno zapadu, bitno je da je baba vakcinisana.
Pobrkala žena kočnicu i gas. Sa toliko godina ništa neobično - refleksi nikakvi. Nego jadna djeca i familije im, strašno...
Ne treba niko vozacku iza 70 imati čovjek usporen iza 70 dok skonta šta se desilo napravio udes...
U Austriji gledam babu 80+, izlazi iz doktorske ordinacije...Jedvs hoda. Sjeda u Volvo XC-90 i vozi misko.
Znaci 65 godina i gotovo, nema sanse da dalje vozi auto, sve vise i vise je nesreca gdje ljudi ovih godina cine uzasne saobracajke, i mala Sofija izgubi zivot zbog babe od 70 godina.
Zaista su to godine kada samo rijetki imaju dobre psihičke i fizičke sposobnosti za upravljanje automobilom,s druge strane dok se desi nešto ovakvo, nekakvi mladi buntovnici redovito su opasnost na prometnicama!
Hajmo živjet do 150e a kako kvalitetno to je nebitno.
Nema života poslije 80-te, nek priča ko šta hoće, džaba vam i pare i genetika i doktori i zdrav život, poslije 80-te ljudima treba ukinuti punoljetstvo.
Voznja automobila ne bi trebala biti dozvoljena za osobe 75 godina pa na vise. I testovi procjene sposobnosti trebaju biti mnogo rigorozniji od 60. godine te svake godine se raditi. I oduzimati na minimalno godinu vozacku svima koji su uhvaceni da voze sa i jednim promilom alkohola u krvi ili pod dejstvom opojnih droga
Niko poslije 70. nije sposoban da vozi.
Ima ljekarski pregled,ima ih zdraviji sa 70,nego sa 25