Čeka se govor na sahrani
0

Hezbolah potvrdio smrt svog komandanta, Nasrallah će sutra govoriti o posljedicama

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U svojoj zvaničnoj reakciji, Hezbolah je potvrdio da je viši komandant Fouda Shukur, poznat kao Hajji Mohsen, ubijen napadu kojeg je Izrael izveo u utorak u Bejrutu.

"Oplakujemo velikog vođu džihada, našeg dragog i voljenog brata Sayyeda Fouada Shukra (Sayyed Mohsen), velikog mučenika na putu za Jeruzalem. Naš otpor ga predstavlja kao simbol svoje odlučne predanosti i čvrste odluke da nastavi džihad do oslobađanja zemlje i svetih mjesta", navodi se u saopćenju.

Dalje ističu da je Shukra simbol otpora i jedan od velikih kreatora njegovih pobjeda, snage i moći te jedan od vođa na frontu koji nije odustajao od džihada do posljednjeg dana.

"Direktna prisutnost velikog vođe džihada u životu s nama bila je posebna snaga za otpor. Njegovo veliko mučeništvo bit će snažan poticaj njegovoj braći u borbi da ustrajno i hrabro krenu naprijed kako bi sačuvali postignuća i pobjede", navodi se.

Naglasili su da mučeništvo Shukura dolazi u danima obilježavanja mučeništva Imama Huseina i da to povećava odlučnost da se odbaci poniženje i odbije nepravda.

Zaključili su da će politički stav o smrti iznijeti generalni sekretar Hezbolaha Hassan Nasrallah na sahrani Shukra koja će se održati u četvrtak.