Početak eskalacije?
285

Hezbolah uzvraća: Lansirali rakete na sjever Izraela, više vojnika ranjeno, izvlače ih helikopteri

B. H.
Screenshot: X.com
Screenshot: X.com
Izraelski mediji javljaju o "ozbiljnom" sigurnosnom incidentu na sjeveru Izraela, u kojem je ranjeno 15 vojnika izraelskih snaga.

Iranska Press TV je također objavila na vijestima da je jedan izraelski vojnik poginuo, a 15 ih je ranjeno nakon što je Hezbolah ispalio protutenkovske projektile na položaje izraelskih snaga u regiji Al Marj.

Prema izvještaju, izraelska vojska trenutno prevozi ranjene spasilačkim helikopterima i sedam vozila hitne pomoći.

Izraelski mediji su objavili da je najmanje 5 Izraelaca ranjeno nakon raketnog napada na područje "Tal Hai" u Gornjoj Galileji na sjeveru zemlje.

Prije nekoliko sati libanski Hezbolah oglasio se objavom saopćenja u kojem navodi da je "u znak podrške palestinskom narodu u Gazi i kao odgovor na napade Izraela na Majdal-Salam i Belidu u južnom Libanu" raketnim napadima gađao četiri područja u Izraelu.

U Libanu je u utorak poslijepodne najmanje 20 ljudi ubijeno, a hiljade su ranjene zbog eksplozije uređaja za bežičnu komunikaciju. Hezbolah se oglasio i označio Izrael odgovornim za ovaj napad i kazavši da će "neprijatelj platiti cijenu ove zločinačke agresije".

Jučer, u srijedu, dogodili su se slični napadi, a nakon istovremene eksplozije bežičnih komunikacijskih uređaja, mobitela i nekih drugih komunikacijskih uređaja ubijeno je 20, a ranjeno više od 450 osoba