Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako je nivo leda dostigo minimum onda je nivo moraa i okeanaa vec moro narasti, a nije.
jel citas uopste? pise da ovo znacajno ne dize nivo mora jer led vec pluta na vodi
I onda uzmeš sliku Dubrovnika ili nekog drugog hiljadugodisnjeg grada i vidiš da je nivo gdje je uvijek i bio. Hebo vas NWO
Kontinuirano se forsiraju zapazanja o nekim rekordima u mjerenju i time se podupire prica kako svi moraju placati stotine poreza, odricati se prirodnih bogatstava i zivjeti teze. Posumljavanje je ekoloski potez, a nameti na krave i energiju su iskljucivo porezni potezi.
Npr: Kaspijsko jezero;; U 16. vijeku nivo vode je u stalnom padu i najnizi je 1600. g. Potom nivo vode raste i vrhunac je 1660. a zatim opet pad do 1720. Postoje podaci o nivoima mora, temperaturama, pasnjacima, visinama snjeznog pokrivaca, -kretanju suma, nestabilnim i stabilnim klimama....kroz stoljeca. Promjene klime su sastavni dio Zemlje kroz cijelu njenu povijest! Zemlji mogu nauditi nuklearne eksplozije ali ne i krave i povrce!
...pa nek se podigne? U cemu je problem? Potopi se Hercehovina...i eto nam mora u Konjicu?
Svi stariji od 50 g. znaju da smo po tim prodatim ,naučnicima' trebali biti potopljeni do 2000. a more i jezera ne samo da i dalje stoje na istom mjestu nego im se smanjuje nivo.
Cega su se oni sjetili da lazu sav narod... da se hoce otopiti i da nas spoji sa ostalim kontinentima..
Ima istine ali se preuvelicava. Za ovo se trebaju pobrinuti razvijene drzave jer su one uzrokuju zagadjenje.
Bukvalno ovo citamo zadnjih 20 godina i svaki put je na minimumu!
Ovo trube već 100 g. Pisali su i da će nafte nestati do 1980...
Jest kad bi Antarctica bila kopno na dnu one njihove vrtece lopte...
Ja sam mislio da je historijski minimum bio kada je Greenland bio zelen.
Zašto samo pisu o topljenju leda, zasto nista ne govore o smrzavanju leda, jer preko zimskih mjeseci u tim predjelima imas konstantnu temp od -40C I nize tako da se taj led opet smrzne I na kraju bude manje vise isti omjer?
Naučnici su glupi a ti i Tramp i ravnozemljaši ste "pametni"
Koliko je to "mnogo metara"?
Živo me zanima zašto ovo pitanje potencirate često zadnje vrijeme. Vi se sigurno ne brinete za stanovnike, dolari su opet u pitanju...
Malkice sam istrazivao na ovu temu i fakticki, a naucno je dokazano da postoje vremenski ciklusi u kojima zavisno od doslovno toga gdje se Zemlja nalazi u odnosu na Sunce, postoje citavi ciklusi gdje se Zemlja vise zagrijavala i oni nemaju nikakve veze sa zagađenjem. Postoje periodi gdje je bilo dosta toplije(google Medieval Warm Period), pa i dosta hladnije.
To su sve saznali doslovno na osnovu tog leda i dubokog istrazivanja slojeva istog na Antarktiku. Mi smo sada u u ovom periodu zagrijavanja i mi ništa ne mozemo uraditi povodom toga. Takodjer su istrazili i shvatili da kolicina ugljikovok dioksida nema nikakve veze sa temperaturom, nego da je temperatura prvo rasla, pa je tek onda rastao CO2.