Prijetnje iz Moskve
15

Hoće li Rusi slati oružje američkim neprijateljima: "Neka gore u paklenoj vatri"

B. H.
Foto: Telegram
Foto: Telegram
Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev je kazao da Rusija može opskrbljivati ​​oružjem bilo kojeg neprijatelja SAD-a, isto kao što Washington opskrbljuje Ukrajinu oružjem.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je jučer na sastanku s čelnicima međunarodnih novinskih agencija na marginama Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF) da Moskva razmatra kako odgovoriti na isporuke oružja Kijevu za napade na Rusiju.

Prema Putinovim riječima, opskrba sličnim oružjem regija iz kojih bi se mogli izvoditi veliki udari na zapadna postrojenja jedna je od opcija.

"Ovo označava prilično značajnu promjenu u našoj vanjskoj politici. Amerikanci i njihovi evropski psi misle da imaju pravo poslati bilo kakvo oružje Ukrajini - neprijatelju naše zemlje", kazao je Medvedev, prenosi ruska državna prorežimska agencija TASS.

Medvedev je na ovaj način komentarisao stajalište Putina.

"Sada neka SAD i njegovi saveznici osjete direktan utjecaj upotrebe ruskog oružja među Američkim neprijateljima. Oni kojima je SAD neprijatelj, naši su prijatelji. Nadam se da će uporaba ruskog oružja u mnogim regijama biti što pogubnija za naše protivnike. Neka zemlje koje Ukrajini daju oružje gore u paklenoj vatri", kazao je Medvedev.

Na kraju je dodao da će se radovati "uspješnim napadima"

"Što se tiče Rusije, radovat ćemo se uspješnim napadima našim oružjem na zajedničke neprijatelje", zaključio je Medvedev.