Gradonačelnik Istanbula
286

Imamoglu nije nasjeo na izraelsku provokaciju: Stao u odbranu političkog protivnika Erdogana

B. H.
Foto: X.com
Foto: X.com
Gradonačelnik Istanbula Ekrema Imamoglu odgovorio je na izjavu ministra vanjskih poslova Izraela Israela Katza koji je kazao kako se nada boljim danima ukoliko Imamoglu dođe na vlast.
"Uzvraćam vam na vašu izjavu koja vrijeđa zastavu Republike Turske i predsjednika. Nećemo učiti demokratiju i pravo od nekoga ko ima krv desetina hiljada djece na svojim rukama. Da, sve će biti u redu. Kad Palestina bude slobodna", napisao je Imamoglu.

Podsjećamo Katz je rekao kako Erdogan pretvara Tursku u diktaturu.

"I to samo zbog svoje podrške ubicama i silovateljima iz Hamasa, protiv stava cijelog slobodnog svijeta. Erdogan blokira Instagram s 57 miliona korisnika u Turskoj, prekida sportske prijenose jer je izraelski sportista porazio turskog, prijeti invazijom na demokratsku zemlju i prekida trgovinske odnose nanoseći štetu turskim izvoznicima od šest milijardi dolara godišnje", rekao je Katz.

Poručio je i kako turski predsjednik uništava državu.

"Erdogan uzima tursku državu s naučnim, kulturnim, tehnološkim i ekonomskim mogućnostima i uništava je, nagrizajući naslijeđe Ataturka, koji je izgradio progresivnu i prosperitetnu Tursku", naveo je.

Na kraju je naglasio kako se nada boljim danima te je u ovom dijelu objave označio i aktuelnog gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua, jednog od najvećih protivnika politike aktuelnog predsjednika Turske.