Sve snimile kamere
0

Izgleda kao djevojčica, ali je zapravo monstrum: 15-godišnjakinja u SAD-u dobila doživotnu kaznu

B. H.
Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube
Petnaestogodišnja Carly Gregg osuđena je na doživotni zatvor zbog brutalnog ubistva majke u njihovoj kući u Mississippiju. Hladnokrvni čin šokirao je javnost, a sud ju je proglasio krivom i za pokušaj ubistva očuha.

Kroz kuhinju prolazi djevojka koja nešto skriva iza leđa. Ubrzo se čuju tri pucnja i ženski vrisak. Djevojka zatim dolazi u kuhinju i s ledenim mirom počinje pisati poruku na svom telefonu.

Jezivi snimci sa sigurnosne kamere prikazuju trenutke neposredno nakon što je tada 14-godišnja Carly Gregg upucala svoju majku. Potom je pokušala namamiti očuha kako bi i na njega napala. Sud je sada 15-godišnju djevojku osudio na doživotni zatvor.

"Opasna je. Možda izgleda kao mala djevojčica, možda su je nazivali slatkom Carly, ali to, nažalost, nije istina", rekla je tužiteljica Katherine Newman, prema britanskom listu Daily Mail, tokom suđenja, tražeći doživotnu kaznu.

Carly je 19. marta ove godine ubila svoju majku, 40-godišnju profesoricu matematike u srednjoj školi Ashley Smylei. To se dogodilo u njihovoj porodičnoj kući na periferiji grada Jackson u državi Mississippi, kada su obje stigle iz škole koju je Carly pohađala, a njena majka tamo predavala. Neposredno prije smrtonosnog pucnja, prema tužilaštvu, žena je vjerovatno tražila marihuanu u sobi svoje kćeri.

Nakon što je ubila majku njenim revolverom, Carly je uzela njen telefon i poslala poruku svom očuhu, 39-godišnjem Hethu Smyleiu: "Kada ćeš biti kod kuće, dušo?" Potom je poslala poruku svojoj prijateljici, pozivajući je da dođe zbog "hitne situacije." "Jesi li ikad vidjela mrtvo tijelo?" pitala ju je, prema tužilaštvu, kada je prijateljica stigla, nakon čega joj je pokazala majčino tijelo, kojem je u međuvremenu prekrila lice i prekrižila ruke.

Kada je očuh stigao, Carly ga je upucala u rame na ulazu, no on ju je uspio savladati i razoružati.

Na sudu je svjedočio protiv nje, ali je ipak izjavio da mu je stalo do pokćerke. "Volim te," poručio joj je u jednom trenutku tokom suđenja, prema regionalnom mediju WLBT.

U trenutku kada je porota proglasila Carly krivom po svim tačkama optužnice, djevojka je briznula u plač. Međutim, kada se vratila u sudnicu kako bi čula presudu, već je imala osmijeh na licu.

Za ubistvo prvog stepena i pokušaj ubistva dobila je doživotnu kaznu, a formalno je dobila dodatnih 10 godina zbog manipulacije dokazima. Ponudu o nagodbi sa istražiteljima, koja bi joj donijela 40 godina zatvora, prethodno je odbila. Suđena je kao odrasla osoba.

Prema optužnici, koristila je nekoliko mobilnih telefona kako bi izbjegla roditeljsku kontrolu, skrivala je marihuanu u kutijama za elektronske cigarete, imala je problema u školi zbog varanja i suočavala se s problemima samopovređivanja.

Odbrana je pokušala argumentovati da djevojka pati od mentalne bolesti. Psihijatar je kasnije potvrdio da boluje od bipolarnog poremećaja, ali je u trenutku ubistva bila svjesna svojih postupaka. Odbrana se planira žaliti na presudu.

SAD