Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije to BiH, mea svinja koje podriguju u mikrofone i ovaca koje im bleje, teladi.. Amerikanci kupuju oruzje poput bicikla, gitare.. Gradjani su to s graanskim pravima.
Da da, zato im djecu ubijaju po skolama i svaka budala moze imati oruzje.
A eto kod nas nema ubijanja po skolama?
Nikakvu zelju nemam da idem u tu zemlju Nisam prezivio rat uzalud da me neka budala upuca na ulici u SADu
Evo naso se gradjanin da me naruzi a ne zna ni dje sam se rodio, dodji malo da uporedimo gdje je ko u svijetu bio
Gledas previse filmova. Kad neko izvuce noz ili pistolj na tebe veca je mogucnost da ces zavrsiti 2 metra ispod zemlje i ne trebaju mi nikakve medalje za hrabrost. Uz put i ne zivim na Balkanu
pravda za oruzije hahahaha
Ameriki ustav garancije da pravo stanovnika da uva i nosi oruje nee biti ogranieno. Ako se nekome to ne svia nek mjenja zakon, jer je odluka suda potpuno ispravna po tom zakonu.
Americki ustav isto spominje ".. well regulated militia ..." sve u tadasnjem kontekstu Americke revolucije i otpora Britancima. Taj dio ustava se tumaci isto ko kod nas Dejtonski sporazum kako kome odgovara
U americi vise prava ima oruzje nego djeca u skoli i crnci