Drugi dron srušen
434

Izraelsku luku Eilat pogodio dron lansiran iz Iraka, došlo i do požara

F. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Islamski otpor u Iraku objavio je kako je lansirao dronove na Eilat kao vid podrške libanskom i palestinskom narodu. U napadu je prema pisanju izraelskih medija pogođena luka i lakše su povrijeđene dvije osobe.

Prema navodima iz izraelskih medija jedan od dronova presrela je protivzračna odbrana sa korvete izraelske mornarice klase Sa'ar 5. Drugi je dron prošao i pogodio luku.

Na objavljenim snimcima na društvenim mrežama vidi se šteta koju je prouzrokovao napad te da je došlo do požara.

“Dok nastavljamo naš put u otporu okupaciji, u potpori našem narodu u Palestini i Libanu, i kao odgovor na masakre koje je počinio uzurpatorski entitet nad civilima, uključujući djecu, žene i starije osobe, borci Islamskog pokreta otpora u Iraku danas, u srijedu 25. septembra 2024., napali vitalnu metu u okupiranom Um Al-Rashrashu "Eilat" koristeći dronove. Islamski otpor potvrđuje nastavak operacija napada na neprijateljska uporišta sve jačim intenzitetom", navodi se u saopćenju Islamskog otpora u Iraku.
Glasnogovornik izraelske vojske je rekao da izraelske vlasti prate prijetnje koje dolaze iz Iraka i prikupljaju informacije, prijeteći da će Izrael učiniti što je potrebno.