Veliki skup u Sani
0

Jemenski Huti objavili kako su izveli napad na tri američka razarača, koristili 23 drona i rakete

F. H.
Napad na američke brodove
Napad na američke brodove
Jemenski Huti su petak objavili kako su gađali tri američka razarača u Crvenom moru.

Tokom masovnog skupa u glavnom gradu Jemena, Sani, u znak podrške Gazi i Libanu, glasnogovornik brigadnog generala Yahya Saree rekao je da su jemenske oružane snage izvele kvalitetnu operaciju ciljajući na tri američka razarača u Crvenom moru.

Operaciju su zajednički izvele jemenske zračne snage, mornarica i raketne snage, a angažirala su 23 bespilotne letjelice te balističke i krstareće rakete, rekao je glasnogovornik.

Rekao je da je napad potpora potlačenom palestinskom narodu, kao i braći, borcima u Gazi i Libanu, te kao odgovor na američko-britansku agresiju na Jemen.

"Ovo je bila najveća pomorska operacija koju su izvele jemenske oružane snage u bitci za obećanu pobjedu i sveti džihad, podržavajući 'Poplavu Al-Aqse' i kao odgovor na američko-britansku agresiju na našu zemlju", dodao je Saree.

Naglasio je da će jemenske oružane snage nastaviti s operacijama podrške Palestini i Libanu.

Kako je zaključio izjavu, brigadni general Saree pozdravio je borce otpora u Palestini i Libanu.

Milioni su se okupili u petak na trgu Al-Sabeen u znak podrške Palestini i Libanu. Marš je bio pod sloganom: "Jemen vjere nepokolebljivo se bori sa Gazom i Libanom".

Zastave Palestine i Hezbollaha bile su podignute tokom milionskog marša, uz uzvikivanje slogana podrške otporu u Gazi i Libanonu.