Grupa Neturei Karta
192

Uznemirujući snimak / Jeruzalem: Izraelska policija brutalno pretukla grupu Jevreja koji su pružali podršku Palestincima

M. G.
Izraelska policija upotrijebila je jučer fizičku silu protiv pripadnika ortodoksne jevrejske grupe Neturei Karta, koji su okačili palestinsku zastavu u naselju u kojem žive ortodoksni Jevreji u Zapadnom Jerusalemu.

Kako su naveli iz grupe i na osnovu snimaka koje je na društvenim mrežama podijelila Međunarodna organizacija anticionističkih Jevreja, izraelska policija je oštro intervenisala protiv pripadnika grupe Neturei Karta u naselju Mea Shearim u Zapadnom Jerusalemu.

Izraelska policija upotrijebila je fizičku silu protiv pripadnika anticionističke grupe Neturei Karta, koji su okačili palestinsku zastavu u naselju u kojem žive ultraortodoksni Jevreji u zapadnom Al-Qudsu/Jerusalemu.

Neturei Karta je poznata kao ultraortodoksna jevrejska zajednica koja se suprotstavlja Državi Izrael i cionizmu po vjerskim i moralnim osnovama, a ističe se širom svijeta svojom podrškom Palestini.