Pohvalili Tajnu službu
1

Kamala Harris i Joe Biden osudili "političko nasilje" nakon novog pokušaja atentata na Trumpa

I. Sa.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američka potpredsjednica Kamala Harris oglasila se nakon očiglednog pokušaja atentata na Donalda Trumpa te je navela da je zahvalna jer je siguran.

"Duboko sam uznemirena mogućim pokušajem atentata na bivšeg predsjednika Trumpa danas", rekla je Harris u saopćenju objavljenom preko Bijele kuće.

"Dok budemo prikupljali činjenice, bit ću jasna: osuđujem političko nasilje. Svi moramo učiniti svoj dio kako bismo osigurali da ovaj incident ne dovede do još nasilja. Zahvalna sam što je bivši predsjednik Trump bezbjedan. Pohvalit ću američku tajnu službu i partnere za provođenje zakona. Kao što je rekao predsjednik Biden, naša administracija će osigurati da Tajna služba ima sve resurse, kapacitete i zaštitne mjere potrebne da izvrši svoju misiju", navela je ona.

Nešto ranije, poručila je da "nasilju nije mjesto u Americi".

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da će osigurati da Tajna služba ima "sve resurse" da zaštiti Donalda Trumpa nakon drugog "pokušaja atentata" na njega.

Naveo je rekao da mu je "laknulo" da je Trump "nepovrijeđen" nakon što je 58-godišnji Ryan Wesley Routh uhapšen zbog pucnjave u blizini mjesta gdje je bivši američki predsjednik igrao golf na Trump International golf terenu u West Palm Beachu na Floridi.