Dobila brojne kritike
0

Kamala Harris zakazala prvi veliki intervju od početka predsjedničke kampanje

N. Ž.
Kamala Harris (Foto: EPA-EFE)
Kamala Harris (Foto: EPA-EFE)
Kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Kamala Harris će imati prvi veliki intervju nakon početka njene kampanje, koji će biti objavljen 29. augusta na CNN-u.

Brojni republikanci, uključujući Donalda Trumpa i njegovog kandidata za potpredsjednika J.D. Vancea, kritikovali su Harris zbog činjenice da ne radi press konferencije i intervjue.

Međutim, čak i kada je objavljeno da će Harris raditi ovaj intervju, republikanci nisu stali s kritikama.

Problem je, prema njihovom stavu, što Harris neće raditi intervju sama, već će s njom biti potpredsjednički kandidat Tim Walz.

Pored toga, kritike su uslijedile i zbog toga što će CNN objaviti uređenu verziju intervjua, odnosno neće ga prenositi uživo. Također, kritikovan je i izbor CNN-a, kojeg republikanci smatraju "glasilom demokrata", te voditeljice Dane Bash, koju su često izdvajali kao neobjektivnu.

Ipak, vrijedi istaći da je Harris ovim potezom ispunila obećanje da će do kraja augusta imati barem jedan veliki intervju. Treba i reći da su njeni savjetnici više puta govorili kako uopšte ne treba raditi intervjue te da bi to moglo prekinuti pozitivan momentum kojeg Harris gradi otkad je postala kandidatkinja Demokratske stranke.

Republikanci, a posebno se to odnosi na Trumpa i Vancea, su isticali da su oni dolazili na "neprijateljske" medije i radili intervjue, dok je to Harris odbijala.