Nastavio po starom
0

Katz ne odustaje od prozivanja Erdogana, ponovo pokušava pridobiti i pažnju turske opozicije

V. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ministar vanjskih poslova Izraela Israel Katz nastavio je s prozivanjem predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogan te ga je nazvao antisemitskim diktatorom.
U novoj objavi na platformi X, Katz je rekao kako je Erdogan verbalno napao SAD i zapadne zemlje te je rekao da su zarobljenici cionista.

"Erdogane, ako je neko zarobljen, to su građani Republike Turske pod vašom diktaturom. Ograničavate pristup ovoj platformi za 57 miliona turskih korisnika Instagrama, ali joj pristupate s privatnih naloga", poručio je Katz.

Poručio je kako neće prestati pričati o situaciji u Turskoj.

"Napadi na mene neće me spriječiti da otkrijem istinu i građanima Turske i građanima svijeta. Vođa koji prihvata Hamas i tlači svoj narod kao diktator je upravo to - diktator", zaključio je Katz.

Ono što je zanimljivo, baš kao i u prethodnim objavama, Katz je i u ovoj objavio označio Erdoganove političke protivnike uključujući i gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua, prvog čovjeka Ankare Mansura Yavasa te tursku Narodnu republikansku partiju (CHP).

Podsjetimo, Erdogan je u svom govoru iznio nekoliko ključnih napomena.

"Nažalost, zapadni akteri, posebno SAD, postali su zarobljenici Izraela, šačice fanatičnih cionista. Turska čini sve što je u njenoj moći da okonča 'barbarstvo' koje je odnijelo živote 40.000 nevinih u Gazi u proteklih 10 mjeseci, što je prije moguće", kazao je Erdogan.

Dodao je da nikakva zlodjela neće zaustaviti podršku Turske Palestincima.

"Turska, sa svim svojim resursima, stoji uz Palestinu u ovim teškim danima borbe za njezin opstanak. Kakva god zlodjela počinila krvoločna mreža genocida, to neće spriječiti Tursku i turski narod da se solidariše s Palestincima", poručio je Erdogan.