Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kina planira 200+ reaktora do 2030. Kako bi imali dovoljno plutonijuma za planiranih 10.000+ nukl.projektila
i opet dođemo do Rusije koja jedina ima dovoljno uranijske rude ne samo za sebe već i cijeli svijet. SAD su najveći uvoznik uranijske rude iz Rusije i kao što vidite tu nema sankcija.
Bas nisu u pravu kazahstan, kanada i namibija su najveci proizvocaci, cak i francuska proizvodi nesto malo.
Rusija je uvijek prvak svijeta, zajedno sa Kinom, u prljavim poslovima. Tacno je da Rusija i Kina imaju najveca postrojenja za obogacivanje Uranijuma, ali su same zemlje relativno minorna nalazista Uranijuma... I nebi ja zivio u gradu pored grada gdje Rusi i Kinezi obogacuju Uranijum...
Dok ja reklame uklonim,zatvorim,sacekam one sto same odbrojavaju,i zaboravim sta sam konto komentarisati.
Mogli ste napisat u clanku ko je prvi, cisto radi poredjenja i informacije.
Francuska.
Francuzi vecinu energije dobiju iz nuklearki, a najmanji co2 otisak ko stanovniku, pa ti vidi.