U Moskvi
27

Kontroverzni američki novinar najavio intervju s Putinom: "Ovdje smo jer volimo SAD"

V. K.
Vladimir Putin i Tucker Carlson (Foto: EPA-EFE)
Vladimir Putin i Tucker Carlson (Foto: EPA-EFE)
Američki konzervativni novinar Tucker Carlson najavio je kako će u Moskvi intervjuisati ruskog predsjednika Vladimira Putina te je poručio kako je ovo razgovor koji trebaju čuti svi Amerikanci.

Bivši voditelj Fox Newsa otputovao je u Moskvu te će biti prvi američki novinar koji će intervjuisati Putina od početka ruske agresije na Ukrajinu.

"Došli smo da intervjuišemo ruskog predsjednika Vladimira Putina i to ćemo uraditi uskoro. Postoje rizici da se rade ovakve vrste intervjua i razmišljali smo o ovome nekoliko mjeseci. Radimo zato što smo novinari. Dvije godine su od početka rata koji je preoblikovao svijet, a većina Amerikanaca nije informirana o ovome. Moraju znati da plaćaju veliku cijenu ovoga. Ovo je katastrofa, hiljade ljudi je do sada poginulo", rekao je Carlson.

Voditelj kojeg je Fox izbacio prošle godine, nije precizirao kada će intervju biti emitovan, ali je rekao kako će biti objavljen necenzurisan i bez traženja naknade gledaocima.

"Mediji su korumpirani. Lažu svoje čitaoce i gledaoce. Nismo ovdje jer volimo Putina. Ovdje smo jer volimo Sjedinjene Američke Države. Želimo da ostanu prosperitetne i slobodne", poručio je Carlson.