Fantastičan rezultat
35

Laburisti u Velikoj Britaniji slavit će do kasno u noć, oglasio se i lider stranke

V. K.
Keir Starmer (Foto: EPA-EFE)
Keir Starmer (Foto: EPA-EFE)
Nakon što su objavljene prve izlazne ankete povodom izbora u Velikoj Britaniji, oglasio se i lider Laburističke stranke Keir Starmer.
Starmerova partija zabilježila je ubjedljivu pobjedu na izborima te bi, prema anketama, trebala brojati 410 mjesta u Parlamentu Velike Britanije.

Nedugo nakon zatvaranja biračkih mjesta, Starmer je uputio poruku svim građanima Velike Britanije.

"Svima koji su radili za Laburističku partiju ove izbore, svima koji su glasali za nas i dali svoje povjerenje našoj reformiranoj Laburističkoj partiji. Hvala vam", rekao je Starmer.

Povodom rezultata izlaznih anketa oglasio se i koordinator nacionalne kampanje Laburističke stranke Pat McFadden koji je pohvalio rad predsjednika.

"Transformacija strane koju je izvršio Starmer bila je izvanredna. On je stavio zemlju ispred stranke i transformirao laburiste iz stranke fokusirane na see u stranku koja je ponovo u službi britanske javnosti. Bit će ovo duga noć i proći će nekoliko sati dok ne saznamo potpunu sliku rezultata. Laburistima će biti potreban veći zamah nego što je Tony Blair postigao 1997. godine", zaključio je.