Komentari (199)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Madjarska je cisti primjer,kada se bijeda najede i obuce nove cipele..i podje srati..
Koji paradoks, mađari se ponose hunskim korijenima, svako drugo ime im Atilla, a huni bili mongolski narod. Dovoljno je vidjeti orbanovu boju kože i fizionomiju očiju da se zakljuci neevropsko porijeklo.
Mađarska bi trebala priznati svoje islamske korijene. U 12st. za vrijeme kralja Geze II u čijem je sastavu bila i Bosna, zatiču se ne jedna nego čak dvije skupine muslimana: Böszörmény (ger. Besserman"/ magrebljane tj. zapadnjake) i azijske turkijske Hvarezmijane iz Horosana.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
engleska: restaurant njemacka: restaurant italija: ristorante spanija: restaurante francuska: restaurant danska: restaurant latvija: restorāns estonija: restoran rumunija: restaurant bosna: restoran madjarska: étterem
Zasto se obazirati na ove Mongole koji traze bilo kakav nacin da se osjecaju Evropljanima. U krscanstvo vise niko ne vjeruje, barem ne vatreno kao prije par stoljeca. Crkva ima uticaj jos u Hrvatskoj, Poljskoj i Irskoj, vise iz politickih razloga jer su te zemlje bile "branik od heretika" nego sto je to stvarna religioznost
Pa sad meni nije jasno Rusija uz Tursku i Iran i sama Rusija je 40% muslimanska kako će podržati Mađare tj mongolsku kopilad.
Kakvi evropski korjeni? Pa krscanstvo je semitska religija nastala u pustinji. Pa preci vam se paganski okrecu u grobovima.
Temelj moderne Evrope je sekularizam i prosvjetiteljstvo. Koncept religijske verifikacije moći, vlasti i građanstva nas vraća u srednji vijek.
Ovi totalno pobenavili. Debilizam. Toplotni udar u Evropi im prokuhao mozak.. Pljuc. Ukinuti sve religije, i posvetiti se uzgajanju cvijeca i biljaka. Klanjati se majci prirodi i svima ce nam biti bolje.!
UŽAS - A ja mislio da jedino kod nas i u susjedstvu žive bolesnici nacionalistički i rasistički
Adolf Orban
Ovi navrli na srednji vijek i šlus.Pa vratite se korjenima u sibir.
Baš zabavno na Klixu!Svaka čast i samo dalje tako!
Čim ti je ekonomija u silaznoj putanji okreneš se vjeri i nacionalizmu da prikrivaš sranje ops..stanje u kojoj se zemlja nalazi....provjereno i oproban recept za narodne mase
Samo jako!!! I da se naredi ljudima da se prestanu kupati, i da se opet zene spaljuju kao vjestice, i da se sve biblioteke spale, i da se ukinu svi doktori, i da se zabrani obrazovanje, i da se Biblija stampa samo na Latinskom, i da se svi koji nisu Europljani (ukljucujuci Madjarksa plemena porijeklom iz Azije) protjeraju...
A ovih madzara jesu smradovi
Korijeni… kunta-kinte Hrana za siroke mase … i sta ako proglasis. Pocetak odabiranja oni sto su “korijeniti” i ne korijeniti. Zute zvijezde, bijele trake za ostale? Danas u Evropi ima vise Adolfa nego 1939-e
Licemjerno i za svaku osudu .....ali na žalost I TO JE EUROPA.DANAS PO MAĐARIMA NE VALJAJU ONI KOJI NISU KRŠĆANI S SUTRA ĆE SKO IM SE UKSŽE PRILIKA STAVITI SVOJU ŠAPU NA SUSJEDE HRVATSKU....REĆI ĆE DA IMAJU PRAVO NA TO IZ NJIMA POZNATIH RAZLOGA...OVAKVE STVARI TREBA SADJEĆI U KORIJENU ILI VODE U TOTALNU PROPST EU .
Ali... Ali ... Krscanstvo nije iz evrope...hmmmm.... Mislim da se radi o necemu drugom..