Venecuelanski lider ljut
11

Maduro izazvao Elona Muska na dvoboj: "Spreman sam, učinimo to gdje god želiš"

B. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro nazvao je američkog milijardera Elona Muska najvećim neprijateljem Venezuele i izazvao ga na dvoboj.

Prema Maduru, Musk je odgovoran za širenje spekulacija da su predsjednički izbori održani tokom vikenda, na kojima je predsjednik dobio 51 posto glasova prema izbornom tijelu koje kontrolira vlada, bili nelegitimni.

"Društveni mediji stvaraju virtualnu stvarnost, a ko kontrolira tu virtualnu stvarnost? Naš novi najveći neprijatelj, slavni Elon Musk. Htio bi napasti Venecuelu sa svojim projektilima i vojskom... znamo da ti stojiš iza svega", rekao je Maduro.

U nastavku je vlasnika društvene platforme X i predsjednika uprave automobilske tvrtke Tesla nazvao "predstavnikom fašizma i ekstremne desnice".

Na kraju ga je u govoru Maduro izazvao na dvoboj.

"Želiš li se oprati? Učinimo to. Elon Musk, spreman sam. Ne bojim te se, Elon Musk. Borit ćemo se gdje god želite", rekao je Maduro.

Musk još nije odgovorio na Madurov izazov. Do sada je objavio samo niz objava u kojima tvrdi da je Madurov protukandidat Edmundo González Urrutia uvjerljivo pobijedio na izborima te snimke demonstarcija u Venecueli.

Također je podijelio potjernicu koju je izdao američki State Department, prema kojoj se Madura kazneno goni zbog optužbi za narko-terorizam.