Zabrinutost sve veća
23

Medijski bastion Demokrata brutalan je prema Bidenu: Naslovnica ukazuje samo na jedno - da treba odustati

V. K.
Nakon što su se utisci prve javne debate između aktuelnog predsjednika SAD-a Joea Bidena i njegovog protivnika i republikanskog kandidata Donalda Trumpa konačno slegli, čini se kako je mišljenje prodemokratskog dijela SAD-a ostalo isto - Joe Biden mora biti zamijenjen boljim kandidatom.

Da je situacija među zvaničnicima Demokratske stranke trenutno alarmantna dokaz su brojne izjave zvaničnika koji su izrazili razočarenje Bidenovim nastupom na debati koju je prenosio CNN te su aktuelnom predsjedniku zamjerili niz stvari, uključujući nekoherentnost i popriličan broj grešaka koje je pravio tokom govora.

Ni dva dana kasnije, situacija nije ništa bolja, a to dokazuje i naslovna web stranica medijskog bastiona Demokratske stranke - New York Timesa.

Medij koji je kroz svoju prošlost poznat po podršci koju daje većinom kandidatima Demokratske stranke za predsjednika SAD-a, cijelu naslovnu stranicu posvetio je upravo rezultatima debate u kojoj je učestvovao Joe Biden.

"Glavni donatori Demokratske stranke se pitaju: Šta učiniti s Bidenom?", "Bijela kuća je odbacila zabrinutost zbog Bidenovih godina. Onda je došla debata", "Kako bi služio svojoj zemlji, predsjednik Biden bi trebao napustiti utrku za predsjednika", samo su neki od naslova članaka koji se ove subote mogu naći na New York Timesu.

"Nema razloga da stranka rizikuje stabilnost i sigurnost prisiljavajući birače da biraju između nedostataka Trumpa i nedostataka Bidena. Preveliki je ulog da bi jednostavno nadali da će Amerikanci zanemariti starost i nemoć Bidena koju vide vlastitim očima", poručili su iz uredništva New York Timesa.

Sam Biden oglasio se nedugo nakon debate te je rekao kako je svjestan svojih nedostataka, ali da i dalje posjeduje dovoljan broj vještina u kojima je nadmoćniji u odnosu na Trumpa.

"Znam da nisam mlad. To je očigledno. Možda ne hodam kao nekad, možda ne govorim tako tečno kao nekad, možda ne debatujem kao nekad. Ipak znam šta znam, a to je da uvijek govorim istinu", rekao je Biden.