Žestoke uvrede
143

Medvedev označio krivca za Kursk: "Taj podli gad s gadnom njuškom i raščupanom bijelom kosom"

B. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik i zamjenik šefa ruskog Vijeća sigurnosti kazao je da ukrajinski upad u rusku regiju Kursk znači da neće biti pregovora između Moskve i Kijeva sve dok Ukrajina ne bude potpuno poražena na bojnom polju.

"Neobavezno čavrljanje samoproglašenih posrednika o čestitoj temi mira je prestalo. Čak i ako to ne mogu reći naglas, svi prepoznaju realnost situacije. Oni razumiju da neće biti pregovora dok neprijatelj ne bude potpuno uništen", napisao je Medvedev na Telegramu.

Medvedev je u objavi također označio one koji su prema njemu uključeni u organiziranje napada na Kursku regiju. O bivšem britanskom premijeru Borisu Johnsonu nije govorio nimalo laskavo.

"Neka se taj podli gad s ružnom njuškom i raščupanom bijelom kosom iz zemlje u kojoj se pripremala teroristička operacija ne raduje. Njegova zemlja učinila je mnogo gore stvari nego teritorij pod njegovim nadzorom. U Ukrajini će biti znatno više besmislenih troškova, znatno više uništene vojne opreme i radikalno više ljesova. A sada neka jadni ukrajinski kmetovi ljube krvave ruke nekrofila koji im se rugaju - svojih anglosaksonskih gospodara", zaključio je Medvedev.